Nu ai voie să zbori cu avionul dacă suferi de aceste boli. OMS a publicat lista afecțiunilor
Înainte de a pleca în vacanță cu avionul, ar trebui să ții cont de mai multe lucruri. Printre lucrurile cărora ar trebui să le acorzi o atenție deosebită se numără și bolile. Dacă suferi de anumite afecțiuni, sunt șanse mari să nu mai poți merge cu avionul. Lista cu cele 18 boli a fost emisă de Organizația Mondială a Sănnătății. Află care sunt acelea!
Lista celor 18 boli pentru care vi se poate refuza urcarea în avion
Organizația Mondială a Sănătății a emis o nouă avertizare. Astfel că, persoanele care suferă de una dintre cele cele 18 boli riscă să nu poată merge cu avionul. Pe listă apar o serie de afecțiuni medicale pentru care companiile pot cere pasagerilor să prezinte certificate. Sunt șanse mari, ca în acest context, pașaportul de sănătate să devină obligatoriu.
„Companiile aeriene au dreptul de a refuza să transporte pasageri cu condiții care se pot înrăutăți sau pot avea consecințe grave în timpul zborului.”, transmite OMS.
Pasagerii pot solicita o autorizația medicală de la medicul lor. Turiștii pot face acest lucru doar în contextul în care există un indiciu că ar putea suferi de orice boală sau afecțiune fizică sau psihică, care ar putea reprezenta un pericol pentru siguranța aeronavei.
În schimb, dacă personalul angajat observă că un pasager suferă de o anumită afecțiune medicală, care s-ar putea agrava în timpul zborului, căpitanul aeronavei va fi informat. Acesta va avea dreptul să decidă dacă persoana poate urca sau nu în avion. Este recomandat ca înainte de a rezerva un zbor cu avionul să citiți politicile companiilor aeriene, care diferă.
Te-ar putea interesa și: Greşeala uriaşă pe care nu trebuie să o faci niciodată într-un aeroport. Este cel mai periculos lucru, poţi fi chiar reţinut
Care sunt bolile care te-ar putea împiedica să mergi cu avionul?
- Bebelușii cu vârsta mai mică de 48 de ore (mai mult după nașterea prematură)
- Femei după a 36-a săptămână de sarcină (sau a 32-a săptămână pentru sarcina multiplă)
- Angina pectorală sau durere în piept în repaus
- O boală infecțioasă (de exemplu varicela, gripa sau Covid)
- Boala cardiovasculara
- Infarct recent
- AVC recent
- Operație sau rănire recentă în care aerul sau gazul poate fi prezent în organism (de exemplu, stomac, intestin, ochi, față sau creier)
- Boli severe, pe termen lung, care vă afectează respirația (de exemplu BPOC)
- Pneumonie
- Dificultăți de respirație în repaus
- Anemia cu celule falciforme
- Pneumotorax nerezolvat (plămân perforat)
- Infecție a urechii
- Boală de decompresie după scufundare
- Creșterea presiunii în creier (datorită sângerării, rănilor sau infecției)
- Ghipsuri aplicate de 24 de ore pentru zboruri sub două ore sau de 48 de ore pentru zboruri mai lungi
- Sănătate mintală instabilă sau boală psihotică.
Te-ar putea interesa și: Ce nu trebuie să pui niciodată în bagajul de avion. Mulţi români nu ţin cont de aceste reguli