Nu ai poza de profil pe Facebook? Ce spune asta despre tine, de fapt

Nu ai poza de profil pe Facebook? Ce spune asta despre tine, de fapt

Un studiu recent arată că persoanele care stau fără poză de profil pe rețelele sociale fac o mare greșeală, întrucât acest gest spune multe despre personalitatea lor, și nu lucruri tocmai favorabile. Să ne facem și mai bine înțeleși. Nu este nimic greșit în faptul că nu vrei să atragi atenția asupra ta, însă atunci când te „ascunzi“ în spatele unui profil fără o imagine reprezentativă dai senzația că nu ai o identitate sau că te ferești, dintr-un mitiv sau altul, să o arăți. Mai multe detalii, în continuare.

Nu ai poza de profil pe Facebook?

Dacă preferi ca în locul unei poze cu tine să nu apară nimic la profil, asta poate spune multe despre tine și personalitatea ta. Poate că nu ești pe deplin conștient/ă, dar în zilele noastre, cei din jur își fac o părere despre tine și în funcție de modul în care te prezinți în mediul online.

După cum spuneam și mai sus, nu este nimic în neregulă cu faptul că nu îți dorești să atragi atenția celorlalți asupra ta, dar având un profil fără o imagine reprezentativă creezi senzația fie că ai ceva de ascuns, fie că nu ai o identitate. Sfatul specialiștilor este să lași deoparte fricile sau limitările și să le arăți tuturor cine ești tu cu adevărat.

Un studiu recent a arătat că cei care nu au poze la profilul rețelelor sociale nu au suficient de multă încredere în ei, căutând de cele mai multe ori scuze pentru a se afișa: „Nu a avut cine să-mi facă“; „Nu sunt fotogenic/ă“; „Nu am o poză recentă“, ș.a.m.d.

Un astfel de comportament nu face decât să le arate celorlalți că îți este rușine cu persoana ta. Nu uita că oamenii te percep așa cum vrei tu să fii perceput.

Citește și: Shurubel s-a întâlnit cu Mark Zuckerberg. Incredibil ce i-a zis fondatorul Facebook când a vrut să facă o poză

Ce spune asta despre tine, de fapt

Prin urmare, dacă spui despre tine că ești urât/ă, că ai numai defecte și că nu s-ar uita nimeni niciodată la tine, cel mai probabil așa te vor percepe și ceilalți. Sau cel puțin o bună parte din ei.

În schimb, dacă crezi despre tine că ești o persoană atractivă, talentată și cu multe calități, oamenii din jurul tău se vor conforma, iar respectul lor pentru tine va crește considerabil.

Un alt aspect important: dacă pe conturile tale postezi imagini cu alte persoane (vedete), animale, flori sau mașini, vei crea o imagine cât se poate de eronată despre tine.

Reține că ești o persoană unică, pe care nimeni și nimic nu o poate înlocui. Așadar, cei cu care relaționezi vor să discute cu tine, nu cu măștile pe care le afișezi.