Noutăți de la Metrorex! Călătorii vor avea carduri contactless. De unde se pot cumpăra

Noutăți de la Metrorex! Călătorii vor avea carduri contactless. De unde se pot cumpăra
Noi facilități pentru căălătorii cu metroul bucureștean

În ultimii ani compania Metrorex a investit sume considerabile în infrastructură. O parte din banii investiți au fost în sisteme noi de taxare a clienților, printre care și sistemele contactless de acces. În parteneriat cu BCR, Metrorex a reușit implementarea acestor sisteme. Începând de astăzi călătorii bucureșteni vor avea parte de noi facilități digitale.

Metrorex  folosește sistemul de carduri contactless din 2019

În 2019, în urma unor investiții consistente Metrorex în parteneriat cu BCR implementa în toate stațiile de metrou sistemul cardurilor contactless pentru a accesa sistemul de transport subteran.

Noul sistem implementat face mai ușor accesul călătorilor prin plata contactless. La început Metrorex a implementat acest sistem în nouă stații.

Sistemul era disponibil în stațiile Pipera, Aurel Vlaicu, Piața Victoriei 1 și 2, Piața Universității, Piața Unirii 1 și 2, Tineretului și Grozăvești.

Programul pilot s-a desfășurat anul trecut, timp de aproximativ 2-3 luni. Ulterior a fost extins la toate stațiile de metrou, potrivit unui comunicat de presă de la acea vreme.

Sistemul propus de Metrorex permite oricărui deținător de card fără contact să intre la metrou doar prin apropierea cardului la turnichete.

Sistemul funcționează atât cu carduri Mastercard, cât și cu carduri Visa, indiferent de banca emitentă. Costul este de 2,5 lei, fără alte costuri bancare, valabil până la data de 1 august, dată la care se vor majora tarifele.

Noi facilități pentru căălătorii cu metroul bucureștean

Odată cu majorarea tarifelor, de la 1 august, Metrorex anunță o nouă facilitate pentru călătorii cu abonamente săptămânale, lunare și anuale.

Este vorba de un nou tip de card contactless nominal și reîncărcabil. Cardul este cu totul altceva față de sistemul de ticketing prin cardul personal Mastercard sau Visa.

Posesorii de abonamente vor putea benefica de astăzi, 29 iulie, de aceste carduri. La prima emitere, spun oficialii Metrorex, nu va exista niciun cost. Ulterior, la o nouă emitere se va percepe un cost pentru un card contactless.

Noul card, de care beneficiază doar călătorii cu abonamente, poate fi achiziționat de la majoritatea stațiilor de metrou din București.

„Metrorex continua procesul de modernizare a sistemului de taxare. Astfel ca, incepand cu data de 29 iulie a.c., calatorii vor putea reincarca pe cardurile contactless si urmatoarele tipuri de titluri de calatorie din oferta tarifara existenta:
·         abonament saptamanal;
·         abonament lunar;
·         abonament anual.
Pentru aceste abonamente se emit carduri contactless nominale reincarcabile.”, se spune în comunicatul emis ieri de Metrorex.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI