10 aug. 2020 | 15:05

Noul șef Dacia schimbă tot. Vestea care îi afectează pe toți clienții

Știri generale
Noul șef Dacia schimbă tot. Vestea care îi afectează pe toți clienții
Noul șef Dacia schimbă tot. Vestea care îi afectează pe toți clienții

Luca de Meo, noul şef al Renault și Dacia vrea ca numărul mașinilor mici să scadă, acestea urmând a fi înlocuite cu mai multe modele compacte. Noua strategie poate afecta puternic familia Dacia. Mai multe detalii, în continuare.

Noul șef Dacia schimbă strategia!

Noul director general de la Renault, Luca De Meo, își va reorienta strategia de modele, de la segmentele mici la segementele mari, în special compact și compact superior. Această decizie ar putea afecta familia Dacia, întrucât toate modelele sale sunt construite pe platforme de segment B.

Noua mutare a CEO-ului Grupului Renault urmărește adaptarea produselor sale la realitatea pieței din Europa. În prezent, mașinile compacte (clasa C) reprezintă cel mai vândut segment al pieței, aici fiind incluse și SUV-urile compacte. Așa se face că mașinile subcompacte (clasa B) și-au pierdut din popularitate.

Un alt dezechilibru major a fost sesizat de Luca De Meo și anume faptul că deși la ora actuală mașinile compacte sunt la mare căutare, 70% din vânzările grupului sunt asigurate de modele subcompacte: Renault Clio, Dacia Sandero (și versiunea Renault Sandero), Renault Captur, Dacia Duster.

Familia Dacia va fi afectată

Totuși, din cauza prețurilor limitate, segmentul nu asigură un profit suficient de mare pentru ansamblul businessului. Recent, noul șef al Renault a spus despre Dacia„este un miracol“ care „face bani“, însă pare-se că asta nu este suficient.

„Sunt un tip orientat spre produse, așa că primul lucru pe care trebuie să-l atac este portofoliul de produse“, a spus De Meo. „În scurt timp, a trebuit să refacem planul de produse pentru a pune banii în segmentele mai profitabile și în creștere“, a completat el.

În ceea ce privește marca românească, noua decizie ar putea duce la două scenarii: Dacia să preia misiunea de a vinde mașinile mici, în cadrul grupului, iar marca Renault să se reorienteze către segmentele superioare, sau, a doua variantă, să își extindă gama de produse către segmentele C și C+ pentru a deveni mai profitabilă.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro