Nouă vacanță pentru bugetarii, în august. Anunțul a fost făcut acum. Când vor avea noul liber

Mai multe zile libere pemru bugetari în luna august

Veste bună pentru bugetari! Cei care se află în categoria precizată vor avea parte de o nouă vacanță în luna august. Oficialii au făcut anunțul. Când vor avea liber aceștia?

Altă vacanță pentru bugetari în luna august

Bugetarii au parte de o minivacanță la finele lunii august. Angajații din sistemul public vor avea liber 5 zile, de pe 27 august (Ziua Independenței) până pe 31 august (sărbătoare Limba noastră), arată IPN, citat de adevărul.ro. Ziua de 28 august este zi de odihnă, iar ziua de 22 august este zi lucrătoare, conform unei hotărâri de Guvern. Oficialii au stabilit încă de la începutul lunii iunie modul de recuperare ale zilelor declarate libere în cadrul stării de urgență. Bugetarii recuperează 12 zile de sâmbătă în regim special de muncă. Pentru acestea s-a stabilit: sâmbetele de 13 iunie, 27 iunie, 4 iulie, 18 iulie, 1 august, 15 august, 5 septembrie, 19 septembrie, 3 octombrie, 17 octombrie, 31 octombrie şi 14 noiembrie. În aceste zile, activitatea salariaţilor cu durata normală a timpului de muncă se organizează de la 8.00 până la 16.30, cu pauza de masă de la 12.00 până la 12.30.

Zilele de sărbătoare nelucrate de pe tot parcursul anului 2020 sunt: 1 ianuarie (Revelion), 7 şi 8 ianuarie (Crăciunul pe stil vechi), 8 martie (Ziua internaţională a femeii), prima şi a doua zi de Paşti conform calendarului bisericesc; ziua de luni la o săptămînă după Paşti (Paştele Blajinilor); 1 mai (Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii), 6 mai (Paştile Blajinilor), 9 mai (Ziua Victoriei/Ziua Europei), 1 iunie (Ziua internaţională a copilului), 27 august (Ziua Independenţei), 31 august (Sărbătoarea „Limba noastră”) şi 25 decembrie (Crăciunul pe stil nou).

Minivacanță pentru bugetari la finele lunii august
Minivacanță pentru bugetari la finele lunii august

Sute de mii de bugetari nu vor mai primi măririle salariale promise

„Uitaţi-vă la datele prezentate de INS şi la prognoza privitoare la creşterea economică, care e o prognoză în care noi estimăm o contracţie economică, o scădere economică de 3,8%. Când îţi scad veniturile, e ca într-o familie: dacă îţi scad veniturile şi abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ţi bei banii la cârciumă sau să îţi cumperi…”
Ludovic Orban

Liber 2020
1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
17 aprilie (Vinerea Mare), 19 -20 aprilie 2020 ( Paște ortodox)
1 mai — Ziua Muncii
1 iunie – Ziua Copilului
7 iunie (duminică), 8 iunie (luni) — Rusalii
15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI