Noua metodă a hoților din România. Este cunoscută de zeci de ani, dar acum este folosită din nou

de: Alex Cazacu
09 09. 2020

O metodă destul de simplă de înșelăciune, căreia îi cădeau în capcană românii cu ceva timp în urmă a ajuns să fie din nou ”la modă”. Este vorba despre o metodă  pe care mulți o știu, și care a fost folosită de curând.

Care este noua metodă a hoților din România

”Metoda ghiulului” a fost pusă în practică de doi tineri din județul Prahova într-o benzinărie din Dorohoi. Aceștia i-au oferit spre vânzare unui bărbat în vârstă de 34 de ani un ghiul de culoare aurie. Susținând că este din aur, i-au cerut suma de 100 de lei. Escrocii i-au spus bărbatului că, motivul pentru care vând ghiulul este faptul că nu au destui bani pentru alimentarea cu combustibil a mașinii.

Planul le-a reușit, așa că aceștia au luat banii și au plecat. Ulterior, bărbatul înșelat a realizat ce s-a întâmplat de fapt și a anunțat poliția. Suspecții au fost prinși în trafic, pe raza altei comune. Potrivit monitorulbt.ro, cei doi sunt cercetați acum de către organele de poliție iar victima și-a primit banii înapoi.

Noua metodă a hoților din România. Este cunoscută de zeci de ani, dar acum este folosită din nou

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că aceștia, la data de 6 septembrie a.c., în timp ce se aflau într-o stație de alimentare cu carburanți de pe raza municipiului Dorohoi, au acostat persoana vătămată, un bărbat de 34 de ani din municipiul Dorohoi, căruia i-au oferit spre vânzare o bijuterie (ghiul) din metal de  culoare aurie, susținând că ar fi un metal prețios, contra sumei de 100 de lei, motivând că nu au suficienți bani pentru alimentarea cu combustibil a autoturismului”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean.

Metoda ”ghiulului”

Potrivit polițiștilor, în primul rând această metodă se bazează pe naivitatea oamenilor. Doi așa-ziși cetățeni străini, sub pretextul că au rămas fără bani pentru combustibil, oferă la schimb un ghiul, despre care aceștia susțin că este din aur, însă în realitate acesta este un fals. ”Vă recomandăm să nu dați curs unor astfel de oferte, oricât de atractive vi se par în acel moment”, spun polițiștii.

O altă variantă a acestei metode a ghiulului căreia i-au căzut în plasă mulți români

Cu mai mulți ani în urmă mai circula o variantă a acestei metode. Victima se afla ”din întâmplare” cu o persoană care se apleca și se prefăcea că tocmai ce a găsit o bijuterie din aur. Apoi ”norocosul” se prefăcea că nu are nevoie și îi propunea victimei să-i ofere o sumă oarecare de bani pe bijuteria cu pricina.

Evident, victima realiza prea târziu că de fapt bijuteria era doar o tinichea.