Noua Dacia Logan 3. Cum ar arăta mașina românească. Dotări, prețuri și mult așteptata electrică

de: Andrei Simion
02 02. 2020

Dacia, una din cele mai cunoscute și important branduri de automobile din România, va ieși pe piață cu un nou model, în 2025. Cum va arăta acesta? Imagini spion au apărut în decursul timpului pe care le puteți urmări în galeria foto de mai sus.

Cum arată și ce dotări va avea Dacia Logan 3

În ciuda faptului că mașinile electrice încep să-și facă loc în cadrul a tot mai multe mărci de autoturisme din lume, Automobile Dacia mizează, în 2020 pe noul Logan 3, dar eu în plan și Dacia Sandero 3 hibrid. Pe lângă lansările Logan 3 şi Sandero 3, mai sunt programate şi cele ale noilor Lodgy şi Dokker. Acestea din urmă nu beneficiază de noua platformă, ci vor fi construite pe vechile tehnologii, scrie adevărul.ro.

Iar în ceea privește modelul Logan 3, acesta va fi la fel de accesibil ca celelalte. Potrivit promotor.ro, prețurile ar porni de la 9.000 de euro, urmând ca cel mai dotat model să ajungă la 15.000 de euro. Se așteaptă, totodată ca prețurile să crească, cu atât mai mult cu cât normele de poluare impuse de Uniunea Europeană se vor însăpri.

Ne-am putea aștepta și la introducerea în opţiune a transmisiei automate încă de la faceliftul lui Logan 2, inclusiv pe modelele destinate pentru zona de Vest a continentului european. Apoi, pilotul automat deja prezent pe alte modele Dacia va fi prezent şi pe Logan 2 încă de la facelift, mai scrie aceeși sursă.


Normele de poluare europene vor forţa Dacia să adopte motorizările Euro 6 tot pe Logan 2, motorizări care se vor produce chiar aici, în România. Dar la orizontul anilor 2020, se va purcede la implementarea normelor Euro 7, astfel că motoarele unui Logan 3 din 2025 vor fi cu siguranţă Euro 7.

Automobile Dacia este cea mai mare companie din România după cifra de afaceri, cu 24,7 miliarde de lei în 2018, ultimul an pentru care există date raportate la Ministerul Finanțelor Publice. Dacia este prezentă pe 44 de piețe externe, iar vânzările totale, atât la nivel local, cât și în afara granițelor, s-au ridicat în 2019 la 736.570 de autovehicule, potrivit zf.ro.