Nou semnal de alarmă de la medici. Ce boală periculoasă ne amenință: ”Vom avea 1,4 milioane de decese în plus”

Nou semnal de alarmă de la medici. Ce boală periculoasă ne amenință: ”Vom avea 1,4 milioane de decese în plus”
Avertismentul medicilor: boala care ne așteaptă după colț

Medicii vin cu noi avertismente în rândul populației! Ce boală periculoasă ne amenință? Urmează decese pe bandă rulantă. Mai multe detalii de la Adriana Arbore, șef Ambulatoriu de la Spitalul de Pneumofiziologie Iași.

Medicii trag un semnal de alarmă! O boală periculoasă ne amenință

Frica de coronavirus și de alte boli i-au făcut pe mulți dintre români să amâne vizita la medic din cauza a ceea ce se întâmplă în spitalele din România în special. Numărul oficial de pacienți cu tuberculoză este în scădere, iar deși aceasta pare inițial o veste bună, nu este deloc așa.

Specialiștii susțin că cifrele mai scăzute sunt din cauza fricii oamenilor de spitale și de coronavirus, românii nemaiprezentându-se la medic în cele din urmă. Situația pare aparte bună, dar este vorba, de fapt, despre un mesaj fals pozitiv.

Oamenii se tem de grija primordială a omenirii din aceste vremuri – COVID-19. Dacă tuberculoza nu urmează să fie controlată în următorii 5 ani cazurile vor fi în jurul a 6.3 milioane adăugate la cele deja existente.

Medicii au declarat că întâlnesc frecvent pacienți care sunt depistați cu tuberculoză și coronavirus în același timp, iar în astfel de cazuri tratamentul este unul cu mult mai complex.

„Este un fals mesaj pozitiv! Trebuie să ne gândim la noi, să ne gândim la copiii noştri”

„În ultimul an situaţia este aparent bună, în sensul că a scăzut enorm numărul cazurilor de tuberculoză depistate. Este un fals mesaj pozitiv, de fapt este vorba de o neprezentare a pacienţilor către serviciile medicale ambulatorii. Pacienţii se tem în momentul de faţă că ducându-se la doctor, vor fi descoperiţi cu Covid, pentru că acum asta este grija tuturor, şi în al doilea rând că pot să capete în unităţile acestea infecţia Sars-CoV2.

În următorii 5 ani, dacă nu controlăm acum tuberculoza vom avea 6,3 milioane de cazuri noi de tuberculoză în plus faţă de cele pe care le avem acum, adică 10 milioane şi vom avea în plus 1,4 milioane de decese, deci e o chestie serioasă. Trebuie să ne gândim la noi, să ne gândim la copiii noştri şi să ne gândim în general la comunitate pentru că trăim între oameni”
dr. Adriana Arbore, şef Ambulatoriu la Spitalul de Pneumoftiziologie Iaşi

Organizația Mondială a Sănătății a elaborat un program de lucru pentru perioada cuprinsă între 2019-2023 în privința eliminării tuberculozei.

Cele două obiective majore:
-40 milioane de persoane cu tuberculoză să primească asistenţă medicală de specialitate, inclusiv 3,5 milioane de copii
-1,5 milioane de persoane cu tuberculoză rezistentă la medicamente şi cel puţin 30 de milioane de persoane să beneficieze de servicii de prevenire a tuberculozei în perioada 2018-2022.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI