Nou capitol în telenovela momentului în Spania. Mama lui Luis Rubiales s-a baricadat în biserică și face greva foamei. Ce mesaj a transmis

de: Beatrice Dumitru
28 08. 2023

Luis Rubiales, președintele Federației Spaniloe de Fotbal, a stârnit un scandal imens după ce a sărutat pe gură o jucătoare, după ce ”La Roja” a devenit campioana lumii la fotbal feminin. După ce a fost suspendat de FIFA, mama lui Rubiales s-a închis într-o biserică și face greva foame. Ce susține aceasta.

Mama lui Luis Rubiales a intrat în greva foamei

Luis Rubiales a refuzat să demisioneze din fruntea fotbalului spaniol și a transmis în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), care a avut locc pe 25 august, că ceea ce i se întâmplă este o crimă socială pentru că sărutul cu jucătoarea Jennifer Hermoso a fost ”consensual și reciproc”.

După episodul sărutului, FIFA a deschis o anchetă și l-a suspendat pe Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal, pentru 90 de zile. „Am decis să-l suspendăm provizoriu pe domnul Luis Rubiales de la toate activităţile legate de fotbal la nivel naţional şi internaţional”, a precizat forul mondial.

După ce a fost suspendat, mama lui Luis Rubiales, Angeles Bejar, s-a implicat și ea în scandal. Ea s-a închis în biserica din Motril și a declarat greva foamei până când se va găsi o soluție în cazul fiului său, deoarece consideră că ”nu există abuz sexual atunci când există consimțământ din ambele părți” și se întreabă „de ce sunt atât de cruzi cu el” și ce ”se află în spatele acestei povești”, notează El Mundo.

Luis Rubiales a fost suspendat de FIFA. Sursa foto: Twitter

Ce spune mam lui Luis Rubiales

Mama lui Luis Rubiales a declarat că protestul ei se va desfășura ”la nesfârșit, zi și noapte” până când i se va face dreptate fiului ei. În plus, i-a cerut lui Jennifer Hermoso să ”spună adevărul” și ”să mențină versiunea pe care a avut-o la începutul evenimentelor”. Ca mamă, cere tuturor înțelegere pentru că această situație i se poate întâmpla oricui.

Femeia a mai afirmat că nu l-a consultat pe fiul său atunci când a luat decizia a de începe acest protest și greva foamei.

Jenni Hermoso a declarat, vineri seară, că s-a simţit „vulnerabilă şi victima unei agresiuni” când a fost sărutată de Luis Rubiales în timpul ceremoniei de premiere, după ce a susţinut că acest sărut „nu a fost consimţit”.

Pe de altă parte, Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) a calificat drept „minciuniacuzaţiile aduse preşedintelui Luis Rubiales.

„RFEF şi preşedintele (Luis Rubiales) vor dovedi fiecare minciună publicată de oricine în numele jucătoarei sau, dacă este cazul, de către jucătoare însăşi„, a arătat organizaţia într-un comunicat în noaptea de vineri spre sâmbătă, după declarația lui Jenni Hermoso.

Ministrul german de Externe, replică memorabilă despre scandalul din Spania

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a comparat acest incident cu situaţia în care fostul cancelar, Angela Merkel, l-ar fi sărutat în acelaşi fel pe Philipp Lahm, în timpul celebrării titlului mondial din 2014.

Nu trebuie decât să ne imaginăm ce ar fi însemnat dacă Angela Merkel l-ar fi sărutat aşa pe Philipp Lahm în 2014. Ar fi izbucnit un scandal infernal. Asta spune totul pentru oricine vrea să vadă normalul”, a spus ministrul, prezent la un meci feminin la Potsdam.

Luis Rubiales, în vârstă de 46 de ani, divorțat și tată a trei fete, a triplat bugetul fotbalului feminin la 406 milioane de euro în 2022. El se află la cârma RFEF din 2018, iar acum a declanșat o furtună mediatică după ce a sărutat-o pe gură pe Jenni Hermoso, la ceremonia de premiere după titlul mondial cucerit de selecționata „La Roja” în finala cu Anglia.