Nonupleții unici în lume, record în Guinness Book. De ce medicii au stat lângă ei timp de 19 luni

de: Sabina Anastasia
13 12. 2022

Nonupleții unici în lume, record în Guinness Book. Cei nouă copii născuți de o singură mamă, în același timp, s-au întors, în siguranță, acasă. Primele 19 luni de zile din viață și le-au petrecut sub supraveghere medicală. Află în rândurile de mai jos de ce a fost nevoie de atenție de specialitate constantă în cazul nou-născuților.

Nonupleții unici în lume, record în Guinness Book

Cazul femeii Halima Cissé, acum în vârstă de 27 de ani, a luat prin surprindere o lume întreagă, anul trecut. Pe data de 4 mai 2021, mama a dat naștere la nouă bebeluși. În prezent, aceștia dețin titlul Guinness World Records pentru cei mai mulți copii născuți la o singură naștere, care au și supraviețuit.

Anterior, recordul a fost deținut de un număr de opt bebeluși, născuți de Nadya Sulema, din Statele Unite, în anul 2009.

Pe data de 4 mai 2022, celebrii nonupleți au împlinit un an de la momentul nașterii. Abia acum, însă, au reușit să se întoarcă acasă. Copiii s-au aflat în mod constant sub supraveghere medicală. Aceștia au locuit, împreună cu părinții lor, într-un apartament special amenajat de reprezentanții clinicii din Maroc, unde au fost născuți.

Asistentele medicale au avut mereu grijă de mama copiilor, precum și de cei nouă bebeluși. Nou-născuții au trebuit să consume o dietă foarte strictă, furnizându-li-se toți nutrienții de care au avut nevoie. Până când au fost născuți ei, la clinica din Maroc nu a fost înregistrat niciun caz în care toți nouă copii de la o naștere să supraviețuiască mai mult de câteva ore.

„Sunt fericit să-i văd pe toți în stare perfectă”

Toți nouă bebeluși au fost născuți prematur, prin cezariană, pe data de 4 mai 2021. Mama copiilor era însărcinată, la acea vreme, în 30 de săptămâni. Fiecare dintre cei nouă copii a cântărit între 500 de grame și 1 kg. Din fericire, s-au dezvoltat în condiții absolut normale, după ce medicii i-au supravegheat 19 luni.

Măsura cu pricina a fost luată tocmai din cauza condițiilor de naștere prematură. Specialiștii din domeniul sănătății au fost îngrijorați că bebelușii ar putea să își piardă rapid viața. Acum, însă, sunt cât se poate de sănătoși. Părinții se bucură de modul frumos în care cresc.

„Toți se târăsc acum. Unii stau în picioare și pot chiar și să meargă, dacă se țin de ceva. Nu este ușor, însă sunt fericit să văd toți bebelușii în stare perfectă de sănătate”, a declarat tatăl copiilor, Abdelkader Arby, pentru BBC.

Citește și: Ea e femeia-eroină care a născut 16 copii. De ce fac glume pe seama ei asistentele medicale

Cele cinci fetițe poartă următoarele nume: Adama, Oumou, Hawa, Kadidia, Fatouma. Cei patru băieței se numesc: Oumar, Elhadji, Bah și Mohammed VI.