Noi rachete lansate în Irak! Ținta atacului a fost o bază militară americană

de: Rosu Ioana
12 03. 2020

Noapte cumplită în Iraq. O bază militară americană a fost atacată cu rachete în cursul serii de miercuri. Printre victime se numără cel puțin doi americani morți și unul britanic.

Unde a avut loc atacul cu rachete

Armata americană a confirmat miercuri un atac cu rachete asupra unei  baze de lângă Bagdad, unde este adăpostit personalul american. Atacul s-a soldat cu cel puțin doi americani uciși, precum și un membru al forțelor armate ale Marii Britanii, iar 10 militari au fost răniți, potrivit presei internaționale.

Colonelul Myles Caggins, purtătorul de cuvânt al armatei din Irak, a declarat că „mai mult de 15 rachete mici, de tip Katyusha, au afectat baza Irakului, Camp Taji, care găzduiește mai multe naționalități”, la 19:35, ora locală. Acesta a adăugat că o anchetă cu privire la amploarea pagubelor este în curs.

Cine a lansat atacul

În momentul de față nu se cunoaște dacă inițiatorii atacului au fost civili sau militari, însă acesta este cel de-al 22-lea atac care a avut loc asupra unor baze americane din Irak.

Colonelul Myles Caggins a adăugat de asemenea că militarii irakeni au găsit un camion pe care era instalat un lansator de rachete, într-o zonă la sud de Rashidiya.

„Aceasta este a doua oară în ultimele zile când forțele americane din Irak au fost atacate”, a relatat Greg Myre, un jurnalist american pentru știri internaționale

SUA are aproximativ 5.000 de militari care sprijină forțele de securitate irakiene, iar trupele americane sunt periodic atacate. Doi marinari au fost uciși duminică, în timp ce luptau alături de trupele irakiene într-o luptă împotriva extremiștilor statului islamic izbucnită în peșteră.