Noi probleme pentru Simona Halep. Românca s-a accidentat din nou, a fost nevoită să abandoneze meciul de la Trophee Clarins

de: Sabina Anastasia
15 05. 2024

Problemele se țin lanț de Simona Halep. Jucătoarea de tenis din Constanța s-a retras din meciul cu McCartney Kessler, de la Trophee Clarins, organizat la Paris, după ce a acuzat dureri la genunchiul stâng și a solicitat intervenția medicilor. Ce spun analiștii sportivi din capitala franceză.

Simona Halep se confruntă cu accidentări, după revenirea pe terenul de tenis

Revenirea Simonei Halep pe terenul de tenis, după reducerea perioadei de suspendare impuse ca sancțiune de către TAS, în urma scandalului de dopaj, nu este chiar atât de simplă pe cât puteau fi tentați unii să creadă. Problemele privind condiția fizică se țin lanț de sportivă.

După ce s-a retras de la Oeiras și Madrid din cauza accidentărilor, Simona Halep nu a reușit să joace așa cum a plănuit la Trophee Clarins, competiție organizată la Paris. Jucătoarea de tenis a acceptat un wild card pentru a juca la Rabat, semn că ar vrea să încerce să joace la Roland Garros.

Jucătoarea din Constanța a fost nevoită să abandoneze meciul de la Trophee Clarins

Rămâne de văzut cât de multe performanțe va reuși să atingă, fiindcă după accidentările suferite ca urmare a perioadei de suspendare din tenis, Simona Halep pare să fie într-o situație extrem de sensibilă. La turneul de tenis de la Paris, a cerut intervenția medicilor, apoi a ales să se retragă.

Simona Halep s-a retras în setul 2 al meciului cu McCartney Kessler, de la Trophee Clarins, după ce a acuzat probleme la genunchiul stâng. Jucătoarea de tenis a cerut ajutorul medicilor, ulterior retrăgându-se din competiție. Românca a câștigat primul set, cu scor 7-5, însă era condusă în al doilea (2-3).

Ce spun analiștii sportivi de la Paris, după retragerea Simonei Halep

Simona Halep a primit wild card prima dată la Miami Open, turneu WTA 1000, la care nu a trecut de primul tur, fiind învinsă de Paula Badosa. A primit ulterior wild carduri şi pentru Oeiras şi Madrid Open, însă nu a participat la competiții, precizând că se confruntă cu dificultăți medicale.

După retragerea din competiția de la Trophee Clarins, analiștii sportivi de la Paris au punctat că jucătoarea din Constanța are nevoie, în continuare, de recuperare. Revenirea pe teren se resimte puternic în cazul acesteia, după ce a fost nevoită să stea deoparte din cauza scandalului de dopaj.

„Încă are această problemă la genunchi… o recuperare dificilă pentru Simona Halep”

„Privată de Roland-Garros, Simona Halep s-a antrenat marți sub acoperișul Chatrier cu Alize Cornet , a fost vedeta zilei. Din păcate, românca nu a reușit să-și finalizeze meciul. În timp ce conducea cu 7-5, 2-3 împotriva americancei McCartney Kessler, locul 123 mondial, fostul număr 1 mondial a aruncat prosopul după o oră și 30 de minute joc.

Încă are această problemă la genunchi… o recuperare dificilă pentru Simona Halep. Nu a câștigat niciun meci de la sfârșitul suspendării. Kessler ar putea să se confrunte cu capul de serie numărul 1, Emma Navarro, în runda următoare”, au notat francezii de la Tennis Actu.