Noi mesaje ale părintelui Visarion Alexa către o enoriaşă. Ce putea să îi spună femeii: „Zile întregi mă gândesc la tine”

Noi mesaje ale părintelui Visarion Alexa către o enoriaşă. Ce putea să îi spună femeii: „Zile întregi mă gândesc la tine”
Aceste noi dezvăluiri pun și mai multe probleme fostului paroh

Noi mesaje ale părintelui Visarion Alexa către o enoriaşă! Scandalul de abuz sexual în care este implicat fostul paroh Visarion Alexa continuă. În spațiul public au apărut noi mesaje ale părintelui Visarion Alexa. La ora la care scriem acest material, părintele Alexa este sub control judiciar. Preotul este acuzat de abuz sexual, iar dosarul penal intentat de procurori a adunat deja și alte mărturii ale unor femei presupus a fi fost abuzate de fostul paroh.

Procurorii adună și mai multe mărturii la dosar. Noi mesaje ale părintelui Visarion Alexa către o enoriaşă

Fostul paroh Visarion Alexa se pare că are din ce în ce mai multe probleme, decât și-ar fi dorit. După ce apăreau în spațiul public primele acuzații, procurorii se autosesizau și începeau urmărirea penală.

Pe baza unor prime mărturii se lua decizia de a-l pune sub control judiciar, ca urmare a acuzațiilor de abuz sexual împotriva unor enoriașe. Deși Visarion Alexa nu recunoștea aceste acuzații, ulterior aveau să fie anunțate public într-un comunicat emis de Ariepiscopia Română.

În comunicat se declara că preotul își recunoștea vina. Efectul a fost imediat, și anume i se interzicea să mai țină slujbe, urmând ca la finalul procesului, Arhiepiscopia să ia măsurile care se impun.

Acum, se pare că au apărut noi mesaje ale părintelui Visarion Alexa către o enoriaşă, care nu fac altceva, decât să cimenteze și mai mult acuzațiile împotriva sa. Conform Știrilor Pro TV, o altă femeie, care nu și-a dat numele, ar fi publicat mesajele fostului paroh către aceasta:

„Tu nu înțelegi că sunt ca plastelina în mâinile tale. Zile întregi mă gândesc la tine.

Nu vreau să te tulbur, dar tare mult aș vrea să te văd. Iertare, te iubesc, nu ar trebui, știu, dar mi-e tare dor de tine”, i-ar fi scris Viasrion Alexa enoriașei sale, conform Știrile Pro TV.

Vezi și: Dialogul dintre părintele Visarion Alexa şi enoriaşa care îl acuză de agresiune, făcut public. Ce i-a putut spune preotul femeii e scandalos

„A recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat”

Aceste noi dezvăluiri pun și mai multe probleme fostului paroh. Deși mesajele nu au fost încă verificate, spune aceeași sursă amintită, există toate șansele ca ele să fie adevărate.

Pică în sarcina procurorilor să dovedească veridicitatea acestor noi mesaje ale părintelui Visarion Alexa către o enoriaşă. Pe 22 septembrie, purtătorul  de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, anunța rezultatul ședinței în care Arhiepiscopia Română l-a chestionat pe fostul paroh, concluzia fiind următoarea:

„Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declaraţie personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent.

Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat şi în stenogramele devenite publice. A refuzat să ofere însă detalii amănunţite. A invocat faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reţinut în declaraţii”, a declarat Vasile Bănescu, în comunicatul de presă.

Decizia luată după acest moment a fost să i se interzică fostului paroh, conform comunicatului, următoarele:

  • suspendarea de la slujire (oprirea totală de la săvârşirea celor sfinte, adică interdicţia de a oficia orice serviciu religios);
  • retragerea funcţiei de paroh;
  • obligaţia de a informa constant, cu celeritate şi sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluţia cercetărilor judiciare cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse.

Rămâne acum ca procurorii să instrumenteze cazul mai departe, și pe baza dovezilor să trimită dosarul în instanță.