Noi dezvăluiri halucinante despre părintele Visarion Alexa: „M-a sunat pe videocall și era în duș”

Noi dezvăluiri halucinante despre părintele Visarion Alexa: „M-a sunat pe videocall și era în duș”
Părintele Visarion Alexa, în timp ce privește cu admirație o enoriașă

Cazul părintelui Visarion a șocat o țară întreagă, împărțind credincioșii în două tabere, una pro și alta, împotriva duhovnicului. Din păcate, apar informații noi, menite să contureze ideea că părintele Visarion „simpatiza” anumite enoriașe. Află cum ar fi procedat părintele ca să le ademenească în mrejele sale.

Acuzațiile la adresa părintelui Visarion se înmulțesc

Ultimele săptămâni au fost marcante pentru Biserica Ortodoxă Română, după ce cunoscutul și apreciatul părinte Visarion Alexa, fost paroh al Bisericii Pogorârii Sfântului Duh, din Militari, a primit mai multe acuzații de agresiune sexuală.

Inițial, cea care a declanșat scandalul a fost o enoriașă, care l-a acuzat pe preot pentru mai multe gesturi indecente, care ar fi aavut loc în perioada 2010-2016, atât în chilia bisericii unde avea loc spovedania, cât și într-un autoturism.

Astfel, femeia s-a prezentat la Secția de Poliție 20, acolo unde a depus plângere împotriva părintelui Visarion, acuzații care au reprezentat obiectul demarării unei anchete extrem de complexe, cu implicarea BOR.

Ulterior, alte cinci enoriașe au depus plângeri prin care îl acuzau pe părintele Visarion de agresiune sexuală, oferind pe parcursul anchetei informații noi care șochează inclusiv autoritățile. În acest moment, preotul se află sub control judiciar, acestea fiind audiat la un interval de timp, în funcție de noile dovezi apărute. Acesta trebuie să meargă să dea cu subsemnatul la Poliție, însă este nevoit să ajungă și la Parchetul General.

Anchetatorii i-au confiscat părintelui telefonul și calculatorul, cu scopul de a recupera conversațiile controversate pe care le întreținea cu enoriașele sale. Pentru a șterge orice urmă a dovezilor, părintele Visarion folosea aplicația Telegram, având opțiunea de a șterge mesajele, la câteva secunde după trimiterea acestora.

Recent, una dintre enoriașele care l-au acuzat pe duhovnic a oferit informații extrem de compromițătoare pentru părinte. Aceasta a povestit metoda lui de a seduce femeile pe care le simțea vulnerabile. Potrivit declarațiilor sale, părintele a abordat-o pe femeie inclusiv în timp ce își făcea duș.

„Se dă la tine într-o nerușinare”

Una dintre victimele părintelui Visarion a povestit prin ce situații hilare a fost nevoită să treacă pe parcursul „așa-zisei relații” dezvoltate cu duhovnicul său. Aceasta îl acuză pe părintele Visarion că reușește să cucerească femeile slabe, adoptând niște strategii pasionale, nepotrivite pentru un duhovnic.

Aceasta a povestit că, pe lângă atingerile de care nu a fost privată, părintele a sunat-o prin apel video pe telefon, în timp ce făcea duș. Victima lui Visarion Alexa nu a oferit informații suplimentare despre modul în care s-a desfășurat conversația.

„El te citește că ești o femeie slabă, se dă la tine într-o nerușinare. Am discutat până a intrat în sufletul meu în sensul că m-a vrăjit. M-a plimbat cu mașina. M-a atins și s-a ajuns la altceva. M-a invitat în chilia lui, se uita din cap în picioare la mine.

M-a îmbrățișat înainte să plec, foarte tare. Și i-am zis: mă sufocați, la care el: vreau să simt pulsul! Tot îi spuneam că nu mă simt bine, că tot sufăr. Și apoi m-a sărutat, m-a pipăit. M-a sunat pe videocall și era în duș și făcea ceea ce se numește păcat”, a declarat una dintre victime, potrivit antena3.ro.