Noi detalii despre Florin Piersic. Ce se întâmplă cu marele actor acum: „Pe scenă nu mă revedeți”

de: Andrei Simion
08 07. 2024

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, continuă să facă recuperare cu piciorul într-o clinică privată. Dezvăluirea a fost făcută chiar de actor prin telefon, la TV. Când se va întoarce pe scena teatrului? Din păcate, fanii mai au de așteptat.

Cum se mai simte Florin Piersic

După ce a trecut prin mai multe operații complicate, Florin Piersic se reface într-o clinică de recuperare.

”Mă simt mai bine. Fac antrenamente cu piciorul. E bine! Fac recuperare. Da, da. Dacă eram în formă nu îți mai spuneam că fac recuperare. Îți spuneam că nu mai fac nimic, sunt bine. Dar mai fac recuperare. Mai am nevoie să fac recuperare, asta e… ca să merg bine. (…) Eu nu sunt la Cluj acum. Sunt la un spital care nu este nici în București, nici în Cluj. O clinică de recuperare care este în altă parte.”, a declarat Florin Piersic la România TV.

Când vrea să revină pe scenă

Deocamdată, starea de sănătate fragilă îl ține pe marele actor departe de scenă, dar planul său este să revină în fața publicului.

”Pe scenă nu mă revedeți pentru că acum este concediu la teatre. Numai cine joacă e dement, pe căldurile astea grozave. Suntem în iulie. August, poate în septembrie, octombrie o să fiu pe scenă dacă recuperarea merge bine și merg frumos”, a spus Florin Piersic prin telefon.

Momente de cumpănă la 88 de ani

Amintim că Florin Piersic a ajuns pe 17 aprilie 2024 la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, medicii afirmând că simptomele au debutat „cu trei zile anterior prezentării la spital”.

„Situaţia era a unui pacient cu septicemie, cu o infecţie generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularităţi (…) proteză de genunchi şi material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui. (…) Ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi. Sigur, este o acţiune pe care nu ne-o putem noi asuma, nu aparţine specialităţii noastre, dar în acelaşi timp, din nefericire, cum sigur putea să fie de aşteptat, s-au infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă”, a relatat atunci dr. Horia Roşianu.

Ulterior, actorul de 88 de ani a trecut prin mai multe spitale din Capitală, dar a început să se simtă mai bine după ce a fost internat și operat la spitalul Foișor.