Ninsorile şi poleiul au afectat circulaţia. Care sunt drumurile cu probleme, avertisment pentru şoferi
Ultimele 24 de ore au adus ninsorile și poleiul în mai toată țara, inclusiv în București. Conform informațiior venite de la Poliția Rutieră se circulă greu, iar ninsorile şi poleiul au afectat circulaţia. Dacă ești șofer, citește mai departe și află care sunt drumurile cu probleme, și care avertisment pentru şoferi de la Poliția Rutieră.
Ninsorile şi poleiul au afectat circulaţia în aproape toată țara
În acest moment putem spune că iarna și-a intrat cu adevărat în drepturi, după ultimele 24 de ore de ninsori. În Capitală a nins de ieri încontinuu, până spre dimineață, așa că la această oră Bucureștiul este plin de zăpadă, air traficul este realtiv afectat.
Află aici: Alertă meteo! Cod galben de vânt puternic în două județe. Care sunt zonele afectate
Pe de altă parte, informașiile de la centrul Infotrafic spun că în această diineață se ciruclă greu pe mai toate autostrăzile României, inclusiv pe DN-uri sau pe drumurile județene.
În anumite zone ninsorile şi poleiul au afectat circulaţia, ducând la închiderea unor tronsoane de drum. Centrul Infotrafic mai spune că este vorba de zone din județele Maramureș, Harghita, Vrancea și Molodva, unde ninsorile şi poleiul au afectat circulaţia.
Află detaliile: Cât țin ninsorile aduse de ciclonul polar în România. Anunțul făcut de meteorologi
Ceață în cel puțin 6 județe din țară
Pe lângă zăpada care a căzut în cantități importante, apărând și fenomenele de îngheț, ceața și-a făct apariția încă de la primele ore ale dimineții și vorbim aici de județele Brașov, Prahova, Harghita, Gorj, Maramureș și Dâmbovița.
Citește și: Vin din nou ninsorile în România. Ciclonul polar aduce zăpadă și ger în aproape toată țara
De altfel Centrul Infotrafic avea să emită un comunicat în care sunt prezentate aceste informații de ultimă oră:
”La această oră, nu sunt autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită ca urmare vreunui accident rutier sau din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Se circulă în condiţii de iarnă în zonele de munte, precum şi în judeţele din regiunea Moldovei, se acţionează atât cu utilaje, cât şi cu material antiderapant.
Ceaţa scade vizibilitatea sub 200 metri, izolat sub 50-100 metri pe mai multe artere rutiere din judeţele Braşov, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Maramureş şi Prahova”, anunţă vineri dimineaţă Infotrafic.
Centrul Infotrafic anunță care sunt drumurile cu probleme
În comunicatele emise ieri și astăzi, sunt precizate mai multe drumuri naționale, precum și autostrăzi unde circulația a fost îngreunată de căderile de zăpadă, dar și zonele unde traficul a fost temporar închis.
Astfel că, vorbim astăzi de zone întregi unde ceața, ninsorile şi poleiul au afectat circulaţia:
„Ceața scade vizibilitatea în trafic sub 200 metri, izolat sub 50-100 metri, pe mai multe artere rutiere din județele Brașov, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Maramureș și Prahova.
Iar carosabilul este alunecos din cauza poleiului care se formează pe alocuri în județele: Harghita – DN 15 între Toplița și Borsec și DN 13B între Praid și Gheorgheni, Maramureș – DN 18 între Borșa și Cârlibaba și Vrancea – DN 2M între Andreiașu de Jos și Broșteni. La nivelul țării, se circulă în general pe un carosabil umed, cu precipitații mixte pe alocuri, însă acestea au scăzut în intensitate față de ultimele 24 ore.
Pe arterele rutiere principale, respectiv Autostrada A1 București-Pitești, Autostrada A2 București-Constanța, Autostrada A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, în general fără precipitații și fără porțiuni cu polei.”, mai precizează Centrul Infotrafic în raportul zilei de astăzi.
Vezi și: Schimbare drastică a vremii. Se anunţă frig, ninsori şi lapoviţă, ANM tocmai a făcut anunţul
Avertisment pentru şoferi de la Poliția Rutieră
În actualele condiții de trafic, Poliția recomandă participanților la trafic să-și adapteze viteza la condițiile de drum, precum și schimbarea cauciucurilor dacă nu s-a întâmplat până acum.
„Recomandăm conducătorilor auto să reducă mult viteza în mers, distanța de frânare crescând pe un carosabil umed, să-și echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă dacă deplasarea va fi efectuată pe sectoare de drum unde este zăpadă, gheață sau polei, să mărească distanța de siguranță între autovehicule, să evite bruscarea comenzilor și depășirile riscante și să se asigure foarte bine înainte de fiecare manevră, circulând cu multă atenție!”
Așadar, da că porniți la drum acum, este extrem de important să vă adaptați mașina la condițiile de vreme și să circulați cu mare atenție.