Ninsoare în masivul Bucegi, în iulie 2022! Ce temperatură a fost înregistrată VIDEO

de: Stan Nicu
11 07. 2022

Ninsoare în masivul Bucegi, în iulie 2022, este fenomenul meteo neobișnuit care a avut loc în România. Vremea a venit cu o surpriză incredibilă la finalul săptămânii trecute. În luna lui cuptor, în masivul Bucegi a nins ca în plină iarnă. Ce temperatură a fost înregistrată?

A nins ca în plină iarnă în masivul Bucegi. Meteorologii nici nu bănuiau așa ceva în luna lui cuptor

Luna iulie, cunoscută drept cea mai călduroasă lună din calendar a adus zăpadă la munte. După zilele caniculare care au sufocat România, timp de aproape două săptămâni, ultimele zile au adus o scădere drastică a temperaturilor.

Chiar și așa, nimeni nu s-ar fi așteptat să ningă ca-n toiul iernii, însă în masivul Bucegi s-au înregistrat 0 grade Celsius în această dimineață, astfel că a nins ca în poveștile de iarnă.

Zăpadă pe Vârful Omu

Imaginile inedite au fost surprinse la staţia meteo situată pe Vârful Omu și au ajuns imediat pe pagina de Facebook.

În prognoza meteo transmisă de Administrația Națională de Meteorologie se anunța o perioadă mai normală a condițiilor meteo. Astfel, începând de luni, 11 iulie, temperaturile ar trebui să revină la normal pentru luna în care ne aflăm, iar fenomenele meteo extreme să se facă prezente din ce în ce mai rar.

Ce prognozau meteorologii ANM

Spre exemplu, în Transilvania, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă în săptămâna 11-17 iulie, în timp ce în Maramureș acest lucru va fi sesizabil începând de la mijlocul săptămânii în curs.

Conform prognozei ANM, în Moldova, temperaturile vor fi în creștere ușoară și treptată, astfel că maximele se vor situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi în medie de 15-16 grade Celsius. Cel puțin, asta arătaprognoza pe două săptămâni transmisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Vremea se încălzește de azi

De asemenea, meteorologii AMM anunțase că „instabilitatea atmosferică se va menține accentuată până în 11 iulie, astfel că aversele vor fi însemnate cantitativ și se vor semnala aproape zilnic. După acest intervalului, aversele se vor semnala pe arii mai restrânse”.

Secetă în România. Umiditatea solului, foarte scăzută

Pe de altă parte, meteoromania.ro avertizează că România se confruntă cu secetă pedologică moderată, puternică și extremă, umiditatea în sol, până la 100 de cm. fiind foarte scăzută.

În Dobrogea și Maramureș este secetă, pe suprafețe mari agricole în Moldova, Transilvania, Banat și Crișana. Secetă este local în nordul, estul, sudul și sud-vestul Munteniei, sudul și estul Olteniei.