Nicușor Dan pregătește bucureștenii pentru ce e mai rău: „În legătura cu căldura, va fi o iarnă grea”

Nicușor Dan pregătește bucureștenii pentru ce e mai rău:
Nicușor Dan pregătește bucureștenii pentru ce e mai rău: "În legătura cu căldura, va fi o iarnă grea"

În ciuda temperaturilor ridicate din această perioadă, prognoza ne arată că în București vor veni zile reci. Din acest motiv, Nicușor Dan, primarul ales de bucureșteni, trage un semnal de alarmă pentru mulți dintre aceștia. Viitorul primar reamintește de problemele vechi de termoficare și dă asigurări că lucrurile nu se vor remedia imediat. Pe semne, bucureștenii vor avea în continuare probleme cu apa caldă și căldura.

La ce trebuie să se aștepte cetățenii din Capitală

Multă lume s-a dus la vot pe 27 septembrie din dorința de schimbare. Unul dintre cele mai arzătoare subiecte a fost și va rămâne lipsa apei calde și a căldurii din București. Din păcate, Nicușor Dan nu vine cu vești foarte bune din acest punct de vedere.

În urmă cu câteva ore, Nicușor Dan a fost invitat la RomaniaTV, acolo unde a dezbătut căteva dintre obiectivele pe care le are de îndeplinit în următoarea perioadă. Printre acestea se numără reparația sistemului de termoficare și fluidizarea traficului. Din fericire, Nicușor Dan are soluții pentru toate problemele actuale, dar nu imediate.

Ce se întâmplă cu apa și căldura din Capitală
Ce se întâmplă cu apa și căldura din Capitală

Cu privire la apa caldă, acesta a explicat că există că există foarte multe avarii la conducte, iar timpul în care ar putea acționa de când intră în funcție până la sosirea iernii este insuficient. Cu toate acestea, Nicușor Dan asigură cetățenii că va face tot posibilul să găsească soluții pentru ca ei să resimtă cât mai puțin aceste defecțiuni.

„În legătură cu căldura, va fi o iarnă foarte grea. Sunt foarte multe avarii la conducte, iar de când îmi începe mandatul şi până începe iarna este o lună în care nu pot face prea multe. Se vor angaja companii private care să intervină atunci când vor fi probleme.

Din păcate, la sfârșitul lui 2019 datoriile erau de 3 miliarde de lei. Primăria nu-i transparentă, dar acum datoriile ar putea fi la 4 miliarde de lei.

Primul lucru pe care noi trebuie să-l facem e să menținem corabia la suprafață și pe de altă parte să dăm drumul echipei pe fonduri europene să avem cât mai repede banii.

Nu este principala mea preocupare ca Firea să aibă dosare penale. Am alte priorități”, a declarat Nicuşor Dan la România TV.

Cum se va rezolva problema traficului

Nicușor Dan a vorbit duminică seara despre soluția salvatoare cu privire la traficul din București. Din punctul său de vedere, un nou tip de semafor ar rezolva o mare parte a acestei probleme extrem de apăsătoare pentru milioane de șoferi bucureșteni.

„Important e să aducem semaforul care ia decizia în timp real, care are o cameră de vedere. Mai mult decât atât: sistemul îți permite ca la autobuz și tramvai când se apropie să se facă verde”, a spus Nicușor Dan la România TV.

Ludovic Orban, prezent și el în emisiune, a aprobat cele spuse de viitorul primar, menționând faptul că la sistemul actual nu s-a asigurat mentenanța, ceea ce a condus la o circulație deficitară.

„Sistemul actual nu funcționează, deoarece nu s-a asigurat mentenanța. S-au cheltuit 20 și ceva milioane de euro, la care nu i s-a asigurat mentența. Sigur că trebuie updatat și extins în afara inelului”, a spus Ludovic Orban la România TV.