VIDEO Misterele din CV-ul lui Eugen Nicolicea: unde a studiat Dreptul și cum a ajuns „revoluționar”
Născut la 6 iunie 1956, Eugen Nicolicea a fost proiectant la Șantierul Naval Drobeta-Turnu Severin și șef de laborator la IIRUC București.
Dar nu pentru cariera de dinainte de 1989 a fost ales de PSD pentru funcția de ministru al Justiției. Eugen Nicolicea este unul dintre cei mai înflăcărați susținători ai modificării legilor Justiției propuse de Liviu Dragnea.
Din CV-ul său rămân nelămurite mai multe chestiuni. Potrivit documnetului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea a absolvit două facultăți.
În 1976, era admis la Facultatea de Automatizări și Calculatoare din cadrul Universității Timișoara. A rămas repetent și s-a transferat la specializarea Electronică, pe care a absolvit-o în 1982.
Nicolicea și Dreptul terminat la I.D. – învățământ la distanță
Dar Eugen Nicolicea a terminat și facultatea de Drept, cea care l-ar recomanda pentru fotoliul de ministru al Justiției.
O anchetă din 2017 a cotidianului Adevărul a scos la iveală că Nicolicea a terminat Dreptul la Universitatea Spiru Haret, filiala Drobeta Turnu Severin, la „învățământ la distanță”.
După ce presa a preluat aceste informații, Eugen Nicolicea a amenințat un jurnalist că îi va retrage acreditarea de la Parlament dacă mai insistă cu întrebări.
Cum și-a luat Nicolicea certificat de revoluționar?
Semne de întrebare ridică și modul în care și-a obținut certificatul de revoluționar. O anchetă realizată de site-ul Recorder.ro a scos la iveală câteva nepotriviri.
Nicolicea a menționat în cererea prin care solicita să fie declarat revoluționar că ar fi luptat în decembrie 1989 în stradă la Turnu Severin, un oraș în care nu s-a întâmplat mare lucru după plecarea dictatorului Ceaușescu.
În plus, în perioada respectivă Eugen Nicolicea era angajat al unei întreprinderi din București, potrivit CV-ului său.
Secretul lui Nicolicea, păstrat la Secretariatul pentru Revoluționari
În ciuda insistențelor jurnaliștilor, Eugen Nicolicea a refuzat să vorbească despre presupusa sa participare la Revoluție.
Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor (SSPR) ține secret dosarul pe baza căruia Nicolicea a primit certificatul de „luptător determinant”, potrivit anchetei realizate de Recorder.ro.
În vârstă de 63 de ani, Eugen Nicolicea a fost viceprimar la Drobeta Turnu Severin în perioada 1990-1991. Din 1992 încoace a fost deputat în toate legislaturile.