Nicolae Mitea a ajuns într-o situație disperată: ”Caut o casă în care să pot supraviețui”

Nicolae Mitea a ajuns într-o situație disperată: ”Caut o casă în care să pot supraviețui”
Nicolae Mitea a ajuns într-o situație disperată: ”Caut o casă în care să pot supraviețui”

Nicolae Mitea se confruntă cu o situație dificilă. Fosta mare speranță a fotbalului românesc a fost nevoit să-și vândă vila din Fundeni. Acum, alături de partenera de viață și de fiica lor, Niki își caută alt acoperiș deasupra capului, după cum a mărturisit, în exclusivitate, pentru Playsport. Dar nu unul „ de fițe”, pentru că acele zile s-au dus pentru cel care a fost coleg la Ajax cu Zlatan Ibrahimovici.

Nicolae Mitea a ajuns într-o situație disperată

Nicolae Mitea a fost unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului românesc din anii 2000. Înzestrat cu o tehnică înnăscută, „sfârleaza blondă” era o uriașă promisiune acum două decenii. La 16 ani ar fi putut ajunge la Barcelona, dar a fost deturnat de Giovanni și Victor Becali care l-au direcționat către Dinamo. Chiar și așa, în 2003, la doar 18 ani, după doar 9 meciuri jucate la „câini”, Mitea era luat de marele Ajax Amsterdam. Scouterii clubului olamdez văzuseră strălucirea de diamant a tânărului jucător.

Mai trebuia doar șlefuit. Și se părea că operațiunea va reuși, câtă vreme, la Ajax, însuși Zlatan Ibrahimovici, coleg de echipă, îl poreclise „Maradona”. Dar, după două sezoane bune, a urmat coborârea, ajutată și de un antrenor  – Henk ten Cate – care nu a mai pus bază pe el. S-a vorbit și despre „viață nesportivă”, despre cheltuieli uriașe cu mașini, petreceri și femei. Mitea a negat mereu asemenea lucruri.

Eu nu beau, nu fumez, nu pierd nopţile, nu am făcut-o atunci, nu o fac nici acum. Nu sunt un vagabond. Ieşeam cu toţii, ca între colegi, mergeam la câte o terasă, beam câte o cafea, eram ca o familie.

Jucătorii au şi ei prietene, iubite, soţii. Eu eram atunci cu Raluca de la Bambi, dar ne vedeam rar, ea avea concerte, şi venea pe la mine în vizită cam la o lună – două”, declara Mitea pentru ProSport, în 2018, la momentul retragerii din fotbal.

”Caut o casă în care să pot supraviețui”

După 5 sezoane la Ajax, drumul lui Mitea a luat-o doar în jos. La 33 de ani s-a retras din fotbal. Cumva, banii câștigați ori s-au topit ori au fost băgați în diverse afaceri imobiliare. După relațiile cu Raluca de la Bambi și cu Andreea Tonciu, Mitea căsătorit în anul 2017 cu Irina și este tatăl unei fetițe superbe, Ariana Nicolle. Dar, cu banii a ajuns la „fundul sacului”, astfel că a fost nevoit să-și vândă și ultima „economie”: vila din Fundeni. Întreținerea acesteia devenise deja mult prea costisitoare pentru resursele financiare actuale ale fostului internațional.

Am vândut vila din Fundeni. M-am cam chinuit doi-trei ani, ce-i drept. Băgasem vreo 400.000 de euro în ea, nu o puteam da așa ușor. Acum sunt prins cu foarte multă treabă, cu actele, trebuie să-mi cumpăr și altceva”, a declarat Nicolae Mitea în exclusivitate pentru playport.ro.

N-a fost ușor de vândut, tocmai din cauza prețului, dar acum Mitea are la dispoziție 30 de zile să elibereze vila și să-și găsească altă locuință.

Am la dispoziție 30 de zile să-mi caut ceva unde să locuiesc. Vreau o casă ca să supraviețuiesc, nu una de fițe, nu mai sunt la vremea să am figuri. Acum trăim alte vremuri”, a mai spus Mitea, conform aceleiași surse.

Deocamdată, în plan profesional, Nicolae Mitea nu are o ocupație stabilă. Mai ales că vânzarea vilei a fost principala sa preocupare. Chiar dacă a avut propuneri pentru a deveni antrenor, Niki încă nu s-a decis asupra viitorului, în această privință.

O să văd pe viitor ce fac. În ultimii ani am avut treabă, am vrut să vând vila. După ce o să termin cu actele, o să văd ce o să fac”, a adăugat Nicolae Mitea, risipitorul de talent și de bani.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI