Nicolae Ceaușescu pregătea în secret un război. Adevărul a ieșit la iveală după 30 de ani

Nicolae Ceaușescu pregătea în secret un război

Nicolae Ceaușescu pregătea în secret un război, iar adevărul s-a aflat după Revoluția din 1989, când regimul comunist a fost înlăturat de la putere, iar românii au aflat la ce pericol au fost expuși atâția ani.

Nicolae Ceaușescu pregătea în secret un război

După căderea comunismului, românii au aflat unul dintre cele mai bine păzite secrete ale dictatorului Nicolae Ceaușescu. Sub Palatul Primăverii, reședința dictatorului, s-a găsit un adevărat buncăr care ar fi trebuit să-l protejeze pe Nicolae Ceaușescu și pe familia sa în caz de război.

S-a vorbit mult despre buncărul secret, dar recent s-a putut filma în interiorul acestuia. Buncărul a fost proiectat de arhitecții dictatorului,care l-au plasat la 10 metri sub pământ.

Palatului Primăverii a fost reședința familiei Ceaușescu din 1965, până în decembrie 1989. Conform datelor puse la dispoziție de Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), încăperea se află la aproape 10 metri sub pământ, iar intrarea este mascată de o uşă capitonată, după care urmează o a doua uşă, metalică, masivă, închisă ermetic, potrivit evz.ro.

Nicolae Ceaușescu pregătea în secret un război
Nicolae Ceaușescu pregătea în secret un război

Lux chiar și în buncăr

Chiar dacă venea războiul, Nicolae Ceaușescu beneficia de tot luxul cu care era obinuit. În centrul buncărului se află o masă de lemn masiv şi 10 jilţuri sculptate, unde Nicolae Ceaușescu probabil că ar fi stat cu ceilalți membri de vază din partidul Comunist. De acolo ar fi coordonat acțiunile armatei române, în caz de război.

Buncărul de sub Palatul Primăverii devenea centrul operațional, în caz de război cu arme chimice sau chiar atomice. Acum însă, în cameră se mai află diverse cadouri primite de cuplul Ceauşescu.

Mai mult, tot sub Palatul Primăverii se mai află un al doilea buncăr, care face legătura cu primul buncăr printr-un alt tunel secret care ar avea ieşire spre zona lacului Floreasca, pe unde ar fi putut scăpa cuplul prezidențial, dacă buncărul ceda. Cele două buncăre sunt bine ascunse, iar accesul se face chiar din crama Palatului Primăverii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI