Nereguli în dosarul Caracal. Ce s-a descoperit despre certificatul de deces al uneia dintre victime

de: Andrei Simion
15 01. 2020

Avocatul familiei Luizei Melencu susține că, în dosarul Caracal, pentru una dintre fete există un certificat de constatare a decesului greșit. Carmen Obîrșanu a mai spus că în cazul Alexandrei Măceșanu, deși cauza a fost trimisă pentru deces, nu există certificat constatator. În plus, s-au consatat greșeli în administrarea probatoriului.

S-au descoperit nereguli în dosarul Caracal

„În acest dosar pentru una dintre fete există un certificat de constatare a decesului greșit, eliberat în baza unui ADN găsit doar într-un dinte și nici măcar în resturile osoase. Pentru cealaltă fată, deși cauza a fost trimisă pentru deces, deci pentru omor, cu toate acestea nu există certificat nici măcar constatator. Mai mult, se constată greșeli în administrarea probatoriului”, a declarat Carmen Obîrșan pentru Libertatea.

Avocata a mai spus că în cazul Caracal mai este deschis un dosar, motivul pentru care Gheorghe Dincă a cerut să îl studieze fiind acela că din acest dosar au fost scoase probe.

„Nu cred că cineva îl va elibera. În momentul în care procurorul-general va refuza să acorde avizul și ar fi îndrepțit să refuze această cerere de acordare a avizului în momentul acela sigur DIICOT va scoate din buzunar celălalt dosar. Dosarul trebuie să vizeze traficul de persoane și nici măcar așa zisa înțelegere a traficului de persoane pentru propria plăcere, plăcerea lui Dincă. Aici clar Dincă este doar o rotiță dintr-o instalație mai mare”, a precizat Carmen Obîrșan.