Nelu Tătaru, lovitură dură pentru cetățeni. Ce se va întâmpla, de fapt, în perioada Crăciunului: „Nici nu vreau să mă gândesc”

Nelu Tătaru, lovitură dură pentru cetățeni. Ce se va întâmpla, de fapt, în perioada Crăciunului: „Nici nu vreau să mă gândesc”
Nelu Tătaru, previziune înfricoșătoare pentru cetățeni

Nelu Tătaru se arată extrem de reținut cu privire la ce ne rezervă viitorul, în contextul pandemiei de COVID-19. Acesta trage un semnal de alarmă cu privire la sărbătorile de iarnă, subliniind faptul că modul în care va evolua situația epidemiologică din țară depinde de cetățeni.

„Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine”

Ministrul Sănătății le transmite oamenilor să se protejeze, astfel încât, România să poată ajunge pe un platou al cazurilor de COVID-19. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie de o perioadă de 28 de zile în care numărul cazurilor să stagneze.

De asemenea, Nelu Tătaru afirmă faptul că pentru o scădere a numărului de cazuri mai este nevoie de încă 28 de zile, moment în care se va observa o îmbunătățire semnificativă.
Perioada Crăciunului poate fi compromisă dacă cetățenii nu vor respecta măsurile de protecție, iar numărul de îmbolnăviri va crește în continuare.

Terapiile Intensive nu mai fac față

„Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine, de ce va fi peste două, trei sau patru săptămâni. Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun”, a spus ministrul Sănătății la B1 TV.

Ce se va întâmpla cu vacanța de iarnă

Nelu Tătaru a avertizat românii că nu există un viitor cert pentru sărbătorile de iarnă, chiar dacă se respectă măsurile de protecție pentru o perioadă de timp.

„Noi avem, în acest moment, niște repere. Barometrele mele sunt unitățile de primiri urgențe, internările, decesele, terapia intensivă cu extensie. În condițiile în care eu respect niște reguli… avem trei cicluri de 14 zile, ar trebui să ajung la un platou.

Va trebui să continui cu încă trei cicluri de 14 zile ca să încep să scad. Cine crede că dacă eu astăzi respect sau nu respect voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniștit și voi merge la munte sau în străinătate, se înșală”, a spus el.

Ce condiții trebuie să respecte cetățenii

Nelu Tătaru le recomandă cetățenilor să respecte aceste reguli, astfel încât, România să poată depăși această perioadă. Ministrul Sănătății a explicat care sunt pașii care trebuie urmăriți pentru a se înregistra o scădere a cazurilor. Partea bună a lucrurilor este că și țările din Europa sunt în aceeași situație cu a noastră, ceea ce înseamnă că măsurile vor fi respectate de către toată lumea.

„Gândiți-vă că nu suntem numai noi. Toate țările își închid granițele, sunt 25 de țări din Europa înaintea noastră, membre ale Comunității europene sau nu, care, când vin la noi, intră în carantină și țările care sunt sub noi ne impun nouă carantina.

Condițiile sunt foarte clare: respectăm niște reguli 28 de zile – vom ajunge la un platou, le mai respectăm încă 28 de zile – vom începe să scădem. Dacă nu le respectăm nu vom face decât ca noi, ca sistem medical, să luptăm întinși la maximum și autoritățile locale să îi caute pe cei care nu respectă.

Cred că ar trebui să ajungem toți la un numitor comun – respectarea unor reguli, un tratament de calitate, în condiții de presiune scăzută”, a adăugat Tătaru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI