Nelu Tătaru, dezvăluire șocantă despre măștile de protecție. Adevărul a ieșit la iveală

Nelu Tătaru, dezvăluire șocantă despre măștile de protecție. Adevărul a ieșit la iveală
Nelu Tătaru se spală pe mâini și acuză autoritățile locale

Încă de la începutul actualei situații de criză statul român a încercat să facă contracte privind aprovizionarea cu măști de protecție. Unele dintre aceste contracte au fost onorate. Din păcate acum iese la iveală o situație delicată. Este vorba de un număr de 11 milioane de astfel de măști care nu au ajuns la o categorie socială. Noile dezvăluiri făcute de fostul ministru, Nelu Tătaru riscă să genereze un nou scandal.

Măștile de protecție, o afacere cu multe semne de întrebare

Încă de la începutul Pandemiei, anul trecut, au apărut mai multe informații cu privire la măștile de protecție. Firme fantomă, apărute peste noapte, vindeau astfel de produse medicale cu origini îndoielnice. Un mare scandal a fost cu firma de stat Unifarm și directorul acesteia. Se pare că un nou scandal iese la suprafață, după mai multe presiuni făcute chiar de firma contractată de stat anul trecut.

În septembrie 2020 una din firmele participante la licitația pentru contractele cu statul, privind furnizarea de măști de protecție, anunța că a fost defavorizată. Era vorba de un număr impresionat de măști de protecție, destinatari fiind persoanele cu dizabilități. Firma în cauză, Naguma Medical Suplly, anunța în septembrie 2020, conform G4media.ro, că Ministerul Sănătății vrea rezilierea contractului, în beneficiul altei companii.

Patronul firmei, un om de afaceri, Michael Topolinski, trimitea și o scrisoare deschisă către guvernanți pe această temă. Măștile de protecție, în număr de 103 milioane, trebuiau furnizate prin contract către persoanele cu disabilități. Se pare că nu s-au trimis toate. În primă fază, conform declarațiilor lui Michael Topolinski, s-au trimis 50 de milioane, urmând ca alte 53 de milioane să ajungă imediat la beneficiari.

Nelu Tătaru se spală pe mâini și acuză autoritățile locale

La momentul lictației și contractării Nelu Tătaru ocupa funcția de Ministru al Sănătății. Astăzi, conform domniei sale, aflăm că 11 milioane de măști de protecție nu au ajuns la beneficiari. În intervenția sa pe marginea acestui subiect, Nelu Tătaru se spală pe mâini de această problemă. Spune că nu știe care este situația, dând vina pe autoritățile locale. Ba mai mult, întrebat fiind de necesarul de măști, Nelu Tătaru a declarat că nu știe dacă erau necesare cele 11 milioane, sau mai mult.

”Aceste măşti au ajuns la autorităţile locale, ele trebuia să meargă către persoanele defavorizate. Nu am informaţii că au fost solicitatea prea multe măşti. Noi primeam de la autorităţile locale necesarul de măşti care ajungeau la DSP. DSP-urile le raportau la Ministerul Sănătăţii, au scos la licitaţie. Au dat către DSP-uri numărul de măşti, iar acestea au dirijat către autorităţile locale numărul de măşti solicitat.

Aceste măşti au ajuns la autorităţile locale, ele sunt cele care le virau către persoanele devaforizate. Eu nu am această informaţie, că au fost solicitate prea mult măşti, Ministerul Sănătăţii a făcut achiziţia care a fost solicitată. Noi le-am dat către autorităţile locale, ele sunt cele care le distribuie către cetăţeni.”, a declarat astăzi la Antena 3 Nelu Tătaru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI