Nelu Tătaru, avertisment înfiorător cu privire la valul patru al pandemiei: „De această dată e ca în război…viață contra moarte!”

Nelu Tătaru, avertisment înfiorător cu privire la valul patru al pandemiei: „De această dată e ca în război…viață contra moarte!”
Nelu Tătaru, aflat într-un cabinet medical

Lupta din toate secțiile de Terapie Intensivă este cruntă. Valul patru al pandemiei de Covid-19 a paralizat sistemul românesc de sănătate, iar medicii fac eforturi disperate să întrezărească luminița de la capătul tunelului. Chiar așa, decesele înregistrate zilnic îi dezarmează și pe cei mai optimiști dintre noi. Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru a transmis un semnal de alarmă disperat, după ce marți au fost anunțate 442 de decese, în ultimele 24 de ore.

„Nu mai avem timp să nu credem”

Nelu Tătaru revine cu un apel disperat către cetățenii care mai pot să facă ceva pentru binele lor și al celor dragi. Acesta descrie în termeni realiști atmosfera apăsătoare din spitale, acolo unde oameni aflați în stare gravă ar da orice pentru a fi salvați și pentru a nu mai trece încă o dată prin această experiență traumatizantă.

În plus, fostul ministru al Sănătății aseamănă această situație cu un câmp de luptă între viață și moarte. În final, medicul le transmite tuturor să aleagă cu mintea în timp util, înainte să regrete ceea ce nu au făcut.

„442 de decese. 1.667 de internaţi la ATI. 16.743 de cazuri noi de persoane infectate. Cu toţii suntem supuşi greşelii şi unii suntem neîncrezători, dar de această dată e ca în război… viaţă contra moarte! Şi dacă sunteţi dintre cei care încă mai au dubii, încercaţi să treceţi pe lângă un spital şi priviţi către Unitatea de Primiri Urgenţe.

Majoritatea celor care ajung acolo sunt dintre cei vehemenți, nevaccinați sau care își doresc să fie salvați, dar deja e prea târziu. Așa arată realitatea zilelor noastre. Sunt colmatate toate spitalele. E ca pe front…. Se moare! Se întâmplă! Există mii de apeluri în așteptare! Epuizare! Durere! Tragedii fără margini!

Nu mai avem timp să nu credem! Alegeți cu mintea pentru viața dumneavoastră, pentru familie, oameni dragi…înainte să fie prea târziu” a transmis Nelu Tătaru, după atingerea unui nou record de decese.

„Adevărul este unul dur”

În concluzie, Nelu Tătaru și-a găsit puterea și curajul să le vorbească oamenilor de la egal la egal, în calitate de simplu cetățean al României, cu riscul de a fi judecat. Acesta a criticat intențiile celor care dezinformeză în dezavantajul sănătății publice, dar și pe cei care au ca armă principală critica și lipsa de acțiune.

“E foarte ușor să critici, să dezbini, să arunci cu noroi, să iei decizia să nu faci nimic. Aleg, ca medic, ca om, ca părinte, frate, ca simplu cetățean să spun ceea ce cred, să spun ceea ce văd și să fac tot ceea ce pot pentru viață. Zilele devin din ce în ce mai negre, iar adevărul este unul dur”, a adăugat Nelu Tătaru.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI