Nelu Tătaru, avertisment pentru românii care pleacă în concedii. Ce pățesc atunci când revin acasă: „Nu excludem și…”

Nelu Tătaru, avertisment pentru românii care pleacă în concedii. Ce pățesc atunci când revin acasă: „Nu excludem și…”
Nelu Tătaru, anunț înfricoșător pentru românii care pleacă în concedii. Ce se întâmplă atunci când revin acasă: "Nu excludem și..." Sursă poză: Inquam Photos/Octav Ganea

Nelu Tătaru vine cu vești descurajatoare pentru milioane de români. În contextul pandemiei de COVID-19, trăim o vară atipică și foarte grea pentru majoritatea cetățenilor. Concediile atât de mult așteptate au ajuns să fie o armă împotriva propriei sănătăți, dar cu toate acestea nu putem să renunțăm la ele. Ministrul Sănătății avertizează că toate persoanele care revin acasă din vacanță ar putea suferi consecințe grave.

“Suntem într-un moment pandemic, cu transmitere comunitară accelerată”

În cursul serii de ieri, Nelu Tătaru a transmis un mesaj de maximă importanță pentru români. Acesta avertizează că aglomerația din locurile de vacanță se va tranforma în focare de infecție cu COVID-19 în localitățile în care se întorc oamenii. Riscul infectării cu noul coronavirus este extrem de ridicat în destinațiile de vacanță, motiv pentru care multă lume va contacta virusul și îl va transmite mai departe comunității.

Ministrul Sănătății trage un mare semnal de alarmă, implorând oamenii să respecte măsurile de prevenție pentru a stopaaceastă transmitere comunitară. Potrivit acestuia, sistemul medical nu poate face acestei situații grele fără ajutorul și responsabilitatea cetățenilor.

Orice înseamnă aglomerație umană, nerespectarea unor reguli, lipsa distanțării fizice, lipsa portului măștii pentru persoane care vin din areale diferite, pentru persoane care se vor întoarce în acele areale sunt foarte periculoase. Suntem într-un moment pandemic, cu transmitere comunitară accelerată.

Ca și sursă au aceste persoane care se întorc din aceste zone. Nu excludem și transmiterea pe care o avem în unitățile medicale, în centrele de bătrâni, la locurile de muncă, dar rămân aceste focare care se instituie de la persoane care se întorc din concediu. Faptul că avem o scădere a mediei de vârstă a celor infectați arată și socializare.

Nu putem funcționa decât ca parteneriat. Noi, ca sistem medical, diagnosticăm, tratăm. Dar noi primim ce se infectează din această transmitere. Nu se tranșează în spital viitorul acestei pandemii, ci prin trasmiterea comunitară. Cât timp nu vom stopa această transmitere comunitară, vom avea o accelerare a numărului de cazuri”, a afirmat acesta, potrivit Digi24.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI