Negresă de post, reţeta bunicii. Ingredientul care îi dă gustul clasic, iese delicioasă aşa

de: Sabina Anastasia
09 12. 2023

Playtech Știri îți prezintă o rețetă de negresă de post pe baza căreia bunicile noastre pregăteau acest desert. Nici nu vei simți că nu este preparată cu lapte sau ouă. Care este produsul pe care să-l încorporezi în compoziție, pentru a avea un gust cu totul deosebit.

Negresă de post. Ingredientul care-i dă gust special

Una dintre prăjiturile preparate cel mai des în bucătăriile românești este negresa. În perioada curentă, când mulți credincioși țin postul Crăciunului, gospodinele încearcă să prepare totul respectând restricțiile impuse privind consumul de alimente de origine animală.

Negresa este unul dintre deserturile pe care gospodinele, în această perioadă, îl prepară pe baza ingredientelor de post. Nu se folosește, astfel, lapte sau ouă. Prăjitura poate să iasă totuși foarte gustoasă, chiar și fără produsele de origine animală.

Citește și: Negresă de post cu cocos și ciocolată, o rețetă delicioasă și aromată VIDEO

Pentru un gust delicios, este nevoie să folosești un ingredient ce îi va oferi aromă clasică, anume gemul. Mamele și bunicile noastre obișnuiau în încorporeze întotdeauna în compoziția pentru negresă acest produs. Îi schimbă aroma doar în una mai bună.

Negresă de post. Lista ingredientelor necesare

  • 500 grame făină
  • 150 grame zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • 70 grame nuci mărunțite
  • 350 grame gem (la alegere)
  • 150 mililitri ulei
  • 400 mililitri apă minerală
  • 40 grame nuci mărunțite (separat, pentru decor)
  • 3 linguri zahăr pudră vanilat

Citește și: Cea mai bună prăjitură de post cu nucă și gem. Ingredientele care fac rețeta specială

Negresă de post. Mod de preparare clasic

  1. Se pune într-un vas de bucătărie: făină, zahăr, cacao, sare, nuci și praf de copt.
  2. Se amestecă foarte bine toate ingredientele, până la omogenizarea lor.
  3. Se adaugă în compoziție: gem, ulei, apă minerală.
  4. Se amestecă foarte bine compoziția, în așa fel încât ingredientele să fie distribuite uniform.
  5. Se tapetează tava cu hârtie de copt sau cu ulei și făină, apoi se transferă aluatul în ea,
  6. Se nivelează compoziția, se presară nuci și se cerne deasupra zahăr pudră vanilat.
  7. Se coace prăjitura de post la 170 de grade, cu cuptor preîncălzit, pentru 40 de minute.

Negresa de post este gata. Pentru a verifica dacă este coaptă complet, poți pune în practică testul cu scobitoare. Introdu o scobitoare în mijlocul prăjiturii – dacă se prinde compoziție de ea, prăjitura trebuie coaptă mai mult; dacă nu se prinde compoziție, prăjitura este preparată perfect.

Negresa de post se poate servi la masă doar după ce s-a răcit complet. Altfel, blatul prăjiturii se va rupe și, oricum, va fi mult prea fierbinte pentru a fi consumat. Poftă bună!