Negresă cu ciocolată și cireșe. Secretul ca să iasă pufoasă la interior și crocantă la exterior

de: Matei Oana
05 07. 2022

Ce poți face dacă îți plac cireșele dar și ciocolata? Le combini într-o prăjitură. Vă prezint o rețetă rapidă de negresă cu ciocolată și cireșe, ultra delicioasă, pe care o pot pregăti și cei mai puțin experimentați în arta gastronomiei. Timpul de preparare și cel de coacere este de aproximativ o oră.

Negresă cu ciocolată și cireșe. Desert rapid, ideal chiar și pentru gospodinele începătoare

Din rețeta de mai jos, mi-a ieșit o bunătate de prăjitură, pufoasă la interior, crocantă la exterior. Am folosit cireșe proaspete, dar se pot folosi și vișine, afine sau alte fructe de pădure proaspete sau congelate.

Alte ingrediente necesare preparării negresei cu ciocolată și cireșe sunt: unt 82%, ciocolată amăruie sau cu lapte, făină, praf de copt, oua, zahăr alb sau brun și esență de vanilie.
Această prăjitură este perfectă pentru orice ocazie, fie că aveți musafiri, fie că mergeți la picnic, e delicioasă și extrem de simplu de făcut.

Rezistă cel puțin 2-3 zile, gustul de ciocolată al prăjiturii parcă este mai intens a doua zi.

Ingrediente

  • 300 gr cireșe fără sâmburi
  • 3 ouă
  • 200 gr unt nesărat
  • 200 gr ciocolată amăruie sau cu lapte
  • 150 gr zahăr alb/ brun
  • 30 gr zahăr pudră
  • 30 gr cacao
  • 200 gr făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1/2 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare negresă cu ciocolată și cireșe

  • Spală cireșele și scoate sâmburii. Taie cireșele pe jumătate și scoate sâmburii sau folosește un dispozitiv
    special pentru scos sâmburii de cireșe.
  • Într-un castron, pune zahăr pudră peste cireșe și lasă la macerat
  • Rupe ciocolata în bucăți și pune la topit împreună cu untul, într-un bol de sticlă sau inox, la bain marie. Acest procedeu de topire este extrem de simplu: pune oală cu apă la fiert peste care pune bolul cu untul și ciocolata. Se amestecă ușor până devine o cremă lucioasă. Această tehnică se folosește pentru a evita prinderea sau arderea compoziției.
  • După acest procedeu, când untul și ciocolata s-au topit, ia bolul de pe cratiță și lasă la răcit.
  • Într-un bol mare, bate ouăle întregi împreună cu zahărul, esența de vanilie și un praf de sare,
    până când compoziția se deschide la culoare și devine spumoasă
  • Adăugă făina amestecată cu praf de copt, peste mixul de ouă și amestecă până se omogenizează bine toate ingredientele
  • Peste compoziția preparată, pune cireșele și amestecă ușor.
  • Toarnă totul într-o tavă rotundă, cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt ( se poate folosi și o tavă
    pătrată sau dreptunghiulară, în funcție de cum aveți).
  • Pune tava cu prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 40 de minute.

Va ieși o minune de prăjitură!

Să vă fie de folos!