Ne pregătim de război? Ce face chiar acum România pentru sistemele de rachete Patriot

Ne pregătim de război? Ce face chiar acum România pentru sistemele de rachete Patriot
Ne pregătim de război? Ce face chiar acum România pentru sistemele de rachete Patriot

România începe să fabrice componente pentru sistemele de rachete Patriot. Anunțul a fost făcut marți de compania Romaero.

România începe să fabrice componente pentru sistemele de rachete Patriot. A primit prima comandă de la Raytheon

Marți, compania de stat specializată în producție, servicii și cercetare-dezolvate în domeniul aeronauticii pentru aeronave civile și militare de pasageri sau cargo a transmis că Raytheon Missiles & Defense, divizie a companiei Raytheon Technologies, a trimis o comandă către ei pentru producția de componente destinate sistemului de apărare antiaeriană și anti-rachetă.

„Raytheon Missiles & Defense, divizie a companiei Raytheon Technologies, a trimis o comandă către compania aerospaţială românească Romaero pentru producţia de componente destinate sistemului de apărare antiaeriană şi anti-rachetă Patriot. Colaborarea industrială dintre cele două entităţiîi va permite Romaero să livreze componente atât pentru România, cât şi pentru celelalte 16 naţiuni care se bazează pe sistemul Patriot pentru a le asigura apărarea integrată antiaeriană şi anti-rachetă”, transmite Romaero într-un comunicat.

17 state au achiziționat sistemul Patriot

Statele Unite ale Americii, Olanda, Germania, Japonia, Israel, Arabia Saudită, Kuweit, Taiwan, Grecia, Spania, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Qatar, România, Suedia, Polonia, Regatul Bahrain.

„Raytheon Missiles & Defense şi-a luat angajamentul să susţină industria locală. Acest parteneriat încurajează continuarea dezvoltării unei baze industriale româneşti puternice şi va avea beneficii economice generate de comenzile curente şi viitoare”, a spus Mike Ellison, Requirements & Capabilities Executive la Raytheon Missiles & Defense.

Comanda de cumpărare presupune producția de ansambluri mecanice care vor fi incluse în procesul final de construcție a Patriot. Începând cu livrarea acestei comenzi, compania de stat Romaero va putea primi comenzi ulterioare venite din partea tuturor țărilor care dețin Patriot.

„Fiind parte a portofoliului de companii ale Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, apreciez reuşita Romaero de a face pionierat printre companiile publice din industria de apărare datorită acestui parteneriat cu o companie internaţională de apărare de talia Raytheon Missiles & Defense. Acest lucru dovedeşte că există oportunităţi pentru experienţa, expertiza şi tradiţia industriei naţionale de apărare româneşti într-opiaţă globală extrem de competitivă, în care aceste sisteme au o valoare adăugată ridicată”, spune Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI