Născut cu părul alb, un bebeluș a făcut valuri online: care este explicația pentru fenomenul ciudat

de: Puiu Alexandru
14 10. 2019

Copilul din imaginea de mai sus s-a născut în urmă cu puțin timp, iar doctorii au fost pulversați când au văzut că are părul alb. Imaginile cu el au devenit virale.

Fiecare dintre noi este unic, special și deosebit într-unul sau mai multe feluri. Diversitatea oamenilor este fascinantă, dar, de cele mai multe ori, devine mai evidentă odată cu evoluția în vârstă. Nu a fost însă cazul unui bebeluș din Ungaria. Micuțul a făcut valuri la nivel global din momentul în care s-a născut.

Un copil cu părul alb s-a născut la maternitatea din localitatea Székesfehérvár din Ungaria. Numele lui este Bence, iar nașterea a fost lipsită de evenimente. Nu au existat niciun fel de complicații sau probleme. Copilul s-a născut cu o greutate foarte generoasă de aproximativ 5 kilograme și 400 de grame. Înălțimea sa la naștere a fost de 53,3 centimetri.

Din punct de vedere medical, bebelușul a fost cât se poate de sănătos, iar părinții săi au multe motive de bucurie. Partea un pic ciudat a întregii ecuații este că s-a născut cu mult păr în cap și fiecare fir era de un alb impecabil. Doctorii au început să facă o set stufos de analize în speranța de a găsi o explicație, dar concluziile nu sunt foarte clare.

Prima explicație ar fi putut fi că e albino, o afecțiune care se manifestă prin lipsa melaninei din organism. Cei care suferă de acea boală sunt foarte albi la față, sensibili la soare și, în mod evident, au părut alb. Nu părea însă să fie cazul copilului, pentru că era roșu în obraji și nu avea pete albe pe piele din lipsă de pigmentare.

În urma unei analize atente, doctorul Zoltan Kummer a găsit un nivel de melanină redus în organism, dar nu atât de scăzut încât să duc la albino. În schimb, se pare că micuțul are o formă mai puțin gravă de albinism care se manifestă doar prin părul alb. Afecțiunea pare să fie una genetică, deși absența vitaminei B12 din dieta mamei pe timpul sarcinii poate fi de asemenea un argument.