Mutarea anului la Digi, Orange și Vodafone. Vestea așteptată de milioane de români

Mutarea anului la Digi, Orange și Vodafone. Vestea așteptată de milioane de români

Cei trei giganți de telefonie mobilă: Digi, Orange și Vodafone sunt „victimele“ unor dispute care ar putea conduce la blocarea unei schimbări care era așteptată cu sufletul la gură de mulți români. Despre ce este vorba, mai exact, aflați în rândurile de mai jos.

Digi, Orange și Vodafone, anunț important!

Digi, Orange și Vodafone au transmis un anunț important, în urma unor dispute serioase, care ar putea conduce la blocarea a ceva ce mulți români așteptau de ceva vreme: licitația pentru frecvențele 5G. Mai exact, după ce RCS & RDS a acționat în judecată ANCOM, care ar fi vrut să îi ia benzile licențiate deja din spectrul de 3500 MHz, licitația pentru frecvențele 5G ce ar urma a fi date în folosire pentru DIGI, Orange, Vodafone, Telekom, ar putea fi blocată.

Cei patru operatori de telecomunicații mobile vor spectrul de bandă de 3500 MHz pentru rețelele 5G întrucât aceasta le va permite să ofere cele mai bune servicii, având cea mai mare lățime de bandă în orașe. În acest moment, însă, RCS RDS are în licență unele benzi până în anul 2026, având, totodată, drept de prelungire. Problema acum apare: cei de la ANCOM vor să anuleze licența deținută de DIGI și să repună banda în procesul de licențiere pentru 5G, potrivit idevice.ro.

După cum probabil era de așteptat, DIGI a acționat instituția în instanță, iar acest demers ar putea duce la blocarea licitației 5G pentru DIGI, Orange, Vodafone și Telekom.

Licitația pentru frecvențele 5G ar putea fi blocată

Cei patru operatori importanți așteaptă de mai mult de un an licitația pentru frecvențele 5G, motivul fiind acela că în baza lor își vor putea lansa rețelele de telecomunicații atât de mult așteptate de mii de români.

Disputa dintre RCS RDS și ANCOM ar putea bloca licitația 5G
Disputa dintre RCS RDS și ANCOM ar putea bloca licitația pentru frecvențele 5G

Dacă ANCOM nu renunță la pretențiile sale în procesul în derulare cu DIGI, mai ales în contextul în care instituției ar urma să i se schimbe președintele, licitația pentru pentru DIGI, Orange, Vodafone și Telekom ar putea fi blocată.

În schimb, operatorii vor ca aceasta să aibă loc cât mai repede pentru a putea pune în aplicare strategiile pentru dezvoltarea rețelelor 5G în țara noastră. Însă, atâta timp cât există litigii de acest gen, este puțin probabil ca lucrurile să decurgă așa cum și-ar dori operatorii de telecomunicații mobile.

Ne putem aștepta ca, anul acesta, cei patru giganți: DIGI, Orange, Vodafone și Telekom să nu aibă parte de o licitație 5G, în contextul în care disputa dintre RCS & RDS si ANCOM va continua.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI