31 mart. 2022 | 12:50

Mureșenii se implică din ce în ce mai puțin în sprijinul refugiaților. „Sperăm să nu se diminueze total acest sentiment de solidaritate cu ucrainenii”

News
Mureșenii se implică din ce în ce mai puțin în sprijinul refugiaților. „Sperăm să nu se diminueze total acest sentiment de solidaritate cu ucrainenii”
Interes scăzut pentru refugiații din Ucraina

Românii au donat într-un numărul foarte mare în primele zile în care au venit refugiații, însă se pare că acum valul de donații nu mai are aceeași intensitate. Potrivit Agenției de presă Rador, mureșenii vin în număr din ce în ce mai mic cu donații.

Interesul pentru refugiați începe să scadă

Cu toate că necesităților celor care au fugit din calea războiului rămân aceleași, iar spațiile de cazare din Târgu Mureș sunt la fel de pline, susțin organizatorii campaniilor de ajutoare a refugiaților din județ, numărul produselor donate a scăzut semnificativ.

„Ca întotdeauna, reacția emoțională de la început este foarte puternică și vin foarte, foarte mulți donatori. Acum vin din ce în ce mai puțin, sperăm să nu se diminueze total acest sentiment de solidaritate cu ucrainenii pentru că avem refugiați aici, în județ, de care trebuie să avem grijă. Pe de altă parte, în continuare trimitem ajutoare în Ucraina, avem o relație deja foarte bine stabilită cu spitalul din Cernăuți, așa că avem nevoie în continuare de donatori”, susține directorul Crucii Roșii filiala Mureș, Magda Bercea.

Crucea Roșie îndeamnă în continuare cetățenii să doneze produse alimentare precum conserve sau alte produse proaspete sau jucării, haine etc. Potrivit ultimelor date, peste 400 de refugiați sunt cazați în județul Mureș.

Bani pentru statele care primesc refugiați

Comisia Europeană a propus majorarea cu 3,4 miliarde de euro a prefinanțării totale din REACT-UE pentru a sprijini statele membre care găzduiesc refugiați. Comisia propune majorarea prefinanțării de la 11% până la 15% din tranșe REACT-UE pentru 2021, potrivit unui comunicat al UE.

„Invazia ilegală şi nejustificată lansată de Rusia a forţat peste 3 milioane de ucraineni să îşi părăsească ţara, iar acest număr creşte în fiecare zi. Statele membre şi societatea civilă au dat dovadă de o solidaritate remarcabilă, iar UE îşi intensifică acţiunile pentru a se asigura că sprijinul necesar ajunge la toţi cei care îi găzduiesc.

De aceea, după propunerea CARE, politica de coeziune va acorda 3,4 miliarde de euro din REACT-EU statelor membre, cu precădere celor aflate în prima linie, pentru a răspunde nevoilor acestora. Suntem alături de poporul ucrainean şi vom continua să oferim sprijin statelor membre pentru a-i primi pe toţi cei care fug din calea războiului”, a declarat Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune şi reforme.

De asemenea, statele membre din prima linie, precum Polonia, Ungaria, România și Slovacia, și statele membre care au primit cel mai mare număr de refugiați raportat la populația lor națională, Comisia Europeană propune majorarea procentului până la 45%.

PlaySport
WOW! Mădălina Ghenea n-a mai apărut niciodată așa! Cum s-a lăsat pozată pe străzile din Veneția
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
Diana ȘOȘOACĂ, în ipostaze provocatoare! Imagini din tinerețe care au scăpat pe internet
Digi24
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
Cancan.ro
Nu e o glumă! Meghan Markle s-a apucat să vândă dulceață de căpșuni 😲
Stirile PROTV
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Romania TV
Câți bani li s-a promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Capital.ro
Șeful Casei de Pensii a spus ADEVĂRUL. Cel mai important detaliu despre RECALCULAREA PENSIILOR
EVZ.ro
Iahnie de fasole de post. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Agapia
Adevarul
Cum a fost aleasă Dobrogea ca loc de construcție al Centralei nucleare. Proiectul demarat de Nicolae Ceaușescu și inaugurat de Ion Iliescu VIDEO
BZI.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Spynews.ro
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Ce preț are sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu. Este un model unicat și de lux
Redactia.ro
Se pregătește ”nota de plată”! Ce riscă Ronald Araujo, după gesturile făcute la adresa lui Istvan Kovacs
Digisport.ro
Pepe a dezvăluit ce etnie are. Nici soția sa nu este româncă: „Mi s-a spus că sunt mai focos decât un român”
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Digi24
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Digi24
Nadia Comăneci, apariție-surpriză la București. Cum și cu cine s-a afișat fosta mare gimnastă
Unica.ro
Reguli noi pentru românii care obțin venituri din chirii. Cum se stabilește impozitul
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
Capital.ro
Horoscop celest 2024. Mesajul de la îngerul tău păzitor pentru succes și împlinire personală
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
Pensiile ÎNTÂRZIE în MAI. CÂND vin BANII de PAȘTE
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro