Mugur Mihăescu, despre ce vor pătimi românii în 2022: „Nu va mai fi nevoie de filmări. Le vom avea în fața noastră!” EXCLUSIV

Mugur Mihăescu, despre ce vor pătimi românii în 2022: „Nu va mai fi nevoie de filmări. Le vom avea în fața noastră!” EXCLUSIV
Cati bani a pierdut in pandemie

Mugur Mihăescu, alias Garcea, mai spune că noile măsuri de relaxare sunt doar apă de ploaie. Acesta este pesimist în privința a ceea ce va urma, spunând chiar că în 2022, românii vor duce practic o luptă de supraviețure.

Mugur Mihăescu face previziuni sumbre pentru anul viitor

Actorul ne-a mai spus că la finele acestui an mai are doar 21 de angajați din cei peste 60 cu care se putea lăuda altădată

Mugur Mihăescu (53 de ani), alias “Garcea”, susține că decizia noilor autorități de a relaxa accesul oamenilor la restaurante și pub-uri în noaptea de Crăciun, respectiv cea de Revelion e doar apă de ploaie.

Patron al trei pub-uri din Centrul Vechi al Bucureștilor, Mugur Mihăescu spune că nu ar știi să răspundă care an a fost mai dificil pentru cei cu afaceri în domeniul HoReCa, 2020 sau 2021.

”Prin această decizie actualii guvernanți ne arată că habar nu au cum merg lucrurile într-un business. Dacă iei decizii pe modelul „azi le oferi o oră în plus, mâine, trei minute, iar poimâine le mai tai din orarul de funcționare”, atunci nu am ce să spun.

Din păcate lucrurile au mers prost și în 2021. Nu aș știi să vă răspund care a fost mai prost, 2020 sau 2021. Și totuși, am să încerc un răspuns: au fost total de rahat, și cel trecut, și acesta!”, afirmă Mugur Mihăescu pentru impact.ro.

Cum a reușit să supraviețuiască

Cel supranumit Garcea adaugă că a reușit să supraviețuiască doar prin două metode în acest an:

”Ne-a întrebat cineva anul ăsta cum ne-au mers lucrurile? Nici pomeneală! Am făcut-o, și eu, și alții, aducând bani de acasă și dând oameni afară! Mi-am concediat mai bine de jumătate din personal în acest an.

Dacă crede cineva că asta face bine, afacerii tale, dar și statului, atunci înseamnă că e un idiot. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni nimic când s-au luat tot felul de hotărâri legate de pandemia asta.

Nici nu cred că i-a înteresat prea tare ce fac cu dezastrul ăsta din domeniul HoReCa în care lucrează 150.000 de români. Dacă punem la socoteală că fiecare dintre noi avem o familie, ajungem la vreo 450.000 de suflete.

Dacă îi mai punem și pe aceia care au treabă cu noi, pe orizontală, adică hotelieri în principal și la familiile lor, atunci, trecem de un million de români. Ei, statul nu a putut dormi de grija acestor români!”.

Mai are doar 21 de angajați

Mugur Mihăescu susține că la finele acestui an mai are doar din cei peste 60 cu care se putea lăuda 21 de angajați altădată.

A reușit să-și mențină cele trei pub-uri pe lina de plutire, dar nu știe pentru cât timp a evitat falimentul.

”Curând o să vină iar Garda peste noi. Și o să ne întrebe, „Păi ce faci frate, că nu mai e 22.00 ora de închidere?”.

Apoi, Fiscul ne va vizita și el și ne va spune o poveste pe cât de imbecilă, pe atât de vehiculată în lumea asta. Ne va întreba unde sunt dările pentru stat.

Noi vom răspunde că nu mai vin clienții, iar ei vor apela la gluma conform căreia „banii circulă ziua, iar pe ei nu-i interesează amănuntul conform  căruia clienții circulă noaptea!”, adaugă el.   

Survivor în România

Pentru 2022, mai în glumă, mai în serios, Mugur Mihăescu spune că cel puțin un million de români, dacă nu chiar mai mulți, vor juca fără voia lor în serialul de succes ”Survivor România!”.

”Nici nu va mai fi nevoie de filmări în Republica Dominicană. Toate poveștile reale și dure vor fi aici, sub ochii noștri.

Mulți dintre noi vom învăța să supraviețuim, cu te miri ce! Veți vedea!”, sună avertismentul lui Garcea, care adaugă că nu glumește deloc în ”profețiile” sale.

Câți bani a pierdut în pandemie

În urmă cu mai bine de zece ani, Mugur Mihăescu-Garcea se lansa cu mare tam-tam în industria ospitalităţii, înființând primul pub de influenţă britanică la Bucureşti, ‘‘Saint Patrick‘‘.

Alături de fratele  său, Liviu, Mugur Mihăescu a mai deschis alte două pub-uri, ”Party Room” şi ‘‘Kilkeny‘‘, ambele în Centrul Vechi.

Din martie 2020 totul s-a schimbat şi, conform propriilor aprecieri, Mugur Mihăescu ar fi pierdut doar în 2020 mai mult de 1,5 milioane de euro, ca urmare a efectelor regulilor de protecţie sanitare impuse de autorităţi proprietarilor de cluburi, restaurante şi terase.