Mugur Mihăescu, amendat cu 20.000 de lei de ANPC. Ce s-a descoperit în restaurantul lui Garcea din Capitală

de: Andrei Simion
04 09. 2024

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Sector 4 a identificat o serie de nereguli la una dintre locațiile din rețeaua Zest Food SRL. Echipele de control au aplicat amenzi de 20.000 de lei și au suspendat temporar funcționarea locației inspectate, până la rezolvarea problemelor constatate.

Mugur Mihăescu, amendat cu 20.000 de lei de ANPC

Pe 2 septembrie, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Sector 4, împreună cu Poliția Locală Sector 4, au efectuat o acțiune de control comună la una dintre locațiile administrate de Zest Food SRL. În urma verificărilor, au fost descoperite mai multe nereguli, ceea ce a condus la aplicarea de amenzi și la suspendarea temporară a activităților, conform comunicatului de presă publicat de ANPC.

„Scuzele operatorilor economici, în astfel de situații absolut intolerabile, nu mai au nicio valoare. Rămânem la fel de intransigenți cu prestatorii de servicii care, pentru un profit facil, nu ezită să pună în pericol sănătatea sau chiar viața consumatorilor”, a declarat Sebastian Hotca, președinte interimar al ANPC.

Nereguli descoperite la o locație a Zest Food SRL, firma lui Mugur Mihăescu, zis și Garcea

După inspecția efectuată la una dintre locațiile Zest Food SRL din Sectorul 4, comisarii au identificat următoarele probleme:

  • condiții igienico-sanitare precare în spațiul de producție amenajat la subsolul unui imobil:
    – tavan casetat, cu izolație din vată de sticlă neprotejat;
    – tavan cu exfoliere de vopsea și infiltrații; tavan cu acumulare de praf;
    – aparatele de aer condiționat cu sitele de filtrare cu acumulare masivă de praf și alte impurități, dispersie de aer condiționat viciat/urât mirositor;
  • hol de tranzit al spațiului de producție care comunică cu zona în care este construit un bazin de colectare al apelor menajere, ceea ce face simțită prezența unui miros viciat/amoniacal;
    – lipsa unui spațiu de depozitare adecvat pentru ambalajele de transport al preparatelor culinare;
    – amplasarea substanțelor și ustensilelor de curățenie pe fluxul de producție;
    – lipsa echipamentelor de protecție pentru lucrătorii din blocul alimentar, conform activității pe care o desfășoară;
    – utilizarea unor preparate și semipreparate culinare fără etichetare internă din care să rezulte conformitatea acestora;
    – nerespectarea regimului de temperatură pentru depozitarea preparatelor, conform indicațiilor producătorului;
    – lipsa autorizației de funcționare emisă de Primaria Sectorului 4 pentru activitatea de alimentație publică.

Înregistrată în satul Joița, județul Giurgiu, Zest Food SRL este compania care deține renumitul lanț de pizzerii Zest Pizza. Afacerea este deținută de actorul Mugur Mihăescu, cunoscut pentru rolul său din „Vacanța Mare”. În 2023, firma a raportat o cifră de afaceri remarcabilă de peste 16 milioane de lei, cu un profit estimat la mai mult de 3,5 milioane de lei.