Motorul unui avion Ryanair a luat foc. 184 de pasageri au fost evacuați de urgență

de: Ana Trotea
03 10. 2024

Un incident alarmant a avut loc la bordul unui avion Ryanair, care urma să decoleze joi dimineață, 3 octombrie, de pe aeroportul din Brindisi, Italia, către Torino, când unul dintre motoarele aeronavei a luat foc. În urma acestui incident, toți pasagerii au fost evacuați de urgență prin toboganele de siguranță.

Potrivit fanpage.it, Aeroportul Salento a fost închis temporar pentru a permite intervenția echipelor de pompieri și pentru a asigura securitatea zonei. La bordul aeronavei se aflau 184 de pasageri, alături de echipaj, iar din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma evacuării.

Pompierii au intervenit prompt pentru a gestiona situația, iar activitatea aeroportului a fost suspendată pentru câteva ore, timp în care nicio aeronavă nu a decolat sau aterizat. Într-un comunicat oficial emis de Aeroporti di Puglia, s-a confirmat că „din cauza unei defecțiuni la o aeronavă aflată pe punctul de plecare, a fost necesară închiderea temporară a Aeroportului Salento din Brindisi”.

„Problema a apărut în momentul în care aeronava era deja aliniată pentru decolare, ceea ce a impus evacuarea imediată a pasagerilor prin toboganele de urgență. Toate procedurile s-au desfășurat în condiții de maximă siguranță pentru toți cei aflați la bord”, se arată în comunicatul oficial.

Pasagerii evacuați au fost ulterior conduși în siguranță în terminalul aeroportului, unde au fost sprijiniți de personalul Aeroporti di Puglia.