Motivul pentru care Viorica Dăncilă nu a susținut-o pe Laura Codruța Kovesi. ”Dacă se adeveresc acuzațiile, România va avea de suferit!”

Motivul pentru care Viorica Dăncilă nu a susținut-o pe Laura Codruța Kovesi

Viorica Dăncilă a explicat de ce a ales să nu o susțină pe Laura Codruța Kovesi la numirea în funcția de procuror-șef al Parchetului European. Premierul României a precizat că imaginea țării va avea de suferit în cazul în care se adeveresc acuzațiile din dosarul deschis pe numele fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Motivul pentru care Viorica Dăncilă nu a susținut-o pe Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi va fi numită în funcția de procuror-șef al Parchetului European, după ce a obținut 17 din cele 22 de voturi ale Consiliului Uniunii Europene. Viorica Dăncilă, care nu a susținut-o pe fosta șefă a DNA, crede că imaginea României ar avea de suferit în cazul în care acuzațiile care i se aduc lui Kovesi ar fi reale.

„Nu o cunosc pe doamna Laura Codruța Kovesi. În fața legii toți trebuie să fim egali. E bine să își clarifice mai întâi situația în România și apoi să ajungă în această funcție. (…) Dacă se adeverește vreuna dintre acuzații, e clar că imaginea României va avea de suferit”, a declarat premierul României, vineri, în cadrul unei vizite efectuate în Reșița.

O nouă zi, o nouă gafă marca Dăncilă

Premierul României a făcut o nouă gafă în timpul declarațiilor pe care le-a făcut la Reșița. Dăncilă a folosit termenul „bătem” în loc de „batem”.

„Să nu crezi că apreciază cineva când ne bătem români contra români! O susțin pe Rovana Plumb. Am văzut acuzații din partea membrilor Parlamentului European de la USR PLUS, acest lucru nu ne face cinste. Dacă avem o luptă politică, să o ducem aici. Dacă vrem să fim tratați cu respect, trebuie să reprezentăm cu demnitate România. Las portofoliul de comisar pentru că sunt convinsă că îl voi câștiga pe cel de președinte al României, cu sprijinul cetățenilor”, a mai spus Dăncilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI