Motivul pentru care parfumurile nu trebuie ținute în baie. Greșeala banală pe care o fac mulți români

Motivul pentru care parfumurile nu trebuie ținute în baie. Greșeala banală pe care o fac mulți români
Motivul pentru care parfumurile nu trebuie tinute in baie. Greseala banala pe care o fac multi romani

Toată lumea are măcar un parfum în sertar, dacă nu mai multe, în funcție de cât de tare îți place să miroși frumos și diferit în fiecare zi. Mulți obișnuiesc să țină parfumurile în baie, un gest care nu este deloc inspirat. Sticluțele cu arome îmbietoare nu au ce căuta, pentru nimic în lume, în spațiul în care ne igienizăm zilnic. Ai procedat total greșit până acum, însă cei care se ocupă de aceste produse dezvăluie locurile perfecte pentru depozitarea parfumurilor.

De ce parfumurile nu trebuie ținute niciodată în baie

Chiar dacă obișnuim să ne bucurăm de mirosul seducător al parfumurilor pe care le ținem în baie, pentru a ne da cu ele după duș, locul de depozitare este total greșit. A ține un parfum într-un spațiu precum baia nu este deloc recomandată de către specialiști. Aceștia explică și de ce nu este bine această practică întâlnită peste tot.

Explicația este una simplă și destul de logică, dacă stăm să ne gândim. Căldura și umezeala din baie dăunează nu doar pereților, ci și parfumurilor. Acești doi factori fac ca uleiurile ce conferă mirosurile specifice parfumurilor să își modifice structura. Astfel, o sticluță cu parfum ținută în baie nu va mai mirosi la fel ca în prima zi.

Greșeala pe care multă lume o face

Nici produsele de make-up nu trebuie depozitate în spații unde există umezeală și abur, deci în baie. În cazul acestora, ele pot cauza probleme ale tenului. Cele mai sigure locuri pentru parfumurile tale sunt încăperile răcoroase, aflate departe de bătaia directă a soarelui.

Tot legat de parfumuri mai trebuie să știi ceva. După fiecare vizită într-o parfumerie sau într-un magazin care comercializează astfel de produse, pleci cu o mulțime de testere, nu-i așa? În încercarea de a afla aromele care ți se potrivesc cel mai bine, vei avea nevoie de multe bucăți de hârtie pe care să pulverizezi parfumuri. De cele mai multe ori, testerele ajung la coșul de gunoi.

Truc legat de parfumuri

Ce poți să faci cu ele, data viitoare? Trucul simplu este știut de puțină lume. Iată ce poți să faci cu mostrele de parfum, după ce ai petrecut timpul într-un magazin în care ai testat diferite arome. Acestea sunt ideale dacă îți place să împrospătezi anumite locuri ale casei, dar și să parfumezi hainele. Sunt minunate pentru rufele proaspăt spălate.

La următoarea spălare, așază hainele împachetate în șifonier și adaugă bucățile de hârtie parfumată printre ele. În felul acesta, tricourile sau bluzele tale vor mirosi foarte plăcut. Vei fi foarte încântată de această idee. Unde mai pui că nici nu vei mai cheltui bani foarte mulți pe balsamurile din comerț.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI