Motivul pentru care nu trebuie să te uiți noaptea în oglindă. Ce s-ar întâmpla, de fapt

Motivul pentru care nu trebuie să te uiți noaptea în oglindă. Ce s-ar întâmpla, de fapt
Motivul pentru care nu trebuie sa te uiti noaptea in oglinda. Ce s-ar intampla, de fapt

Ori de câte ori te uiți în oglindă noaptea și le povestești rudelor, a doua zi, că ai făcut asta, s-ar putea să-ți fi auzit bunicii spunând că obiceiul tău este prost. Te-ai simțit vreodată speriată când te uiți în oglindă noaptea? Un fior rece trece de fiecare dacă când te oprești în fața oglinzii, pentru a te admira noaptea. Dar de ce simți ceva ciudat?

De ce este rău să te uiți noaptea în oglindă

Mai toată lumea crede în superstiții, care își au originile în cele mai vechi timpuri. Din moși-strămoși se crede că nu este bine deloc să te abați de la unele obiceiuri transmise din generație în generație. Altfel, atragi cele mai negre coșmaruri. Multe dintre aceste tradiții au legătură cu oglinzile. Una dintre ele spune clar că nu trebuie să privești noaptea în oglindă.

Cine dorește să revină pe pământ

Care este motivul? Ei bine, oglinda ar fi un portal care face legătura între lumea noastră și cea de dincolo. Se mai spune despre oglindă că deschide o poartă către lumea celor morți, în timpul nopții. De aici și crezul potrivit căruia, dacă te uiți noaptea în oglindă, vei putea vedea ce se întâmplă pe lumea cealaltă. Cei curioși să afle ce s-ar putea întâmpla într-un astfel de moment sunt sfătuiți să se potolească. Înțelepții lumii au dezvăluit că rămâi marcată de ce poți vedea pe lumea cealaltă, existând riscul că spiritele rătăcite să-și dorească să se întoarcă pe pământ.

Obiceiul care îți aduce ghinion și coșmaruri

Pe lângă scopul de înfrumusețare, oglinzile au fost folosite și în ritualuri magice. Ar fi bine să le folosești doar pentru a-ți aranja părul, nicidecum pentru căutat spirite noaptea, când toată lumea doarme. În caz contrar, acestea pot fi de rău augur.

O altă superstiție mai spune că, atunci când moare cineva apropiat, toate oglinzile din casă trebuie acoperite. Există riscul ca sufletul decedatului să rămână captiv în oglindă si să bântuie casa respectivă.

Alege doar oglinzi rotunde sau ovale

Nu orice oglindă poate fi ținută în casă, știai asta? Ea trebuie să aibă o formă rotundă sau ovală. Oglinzile care au colțuri aduc ceartă în casă, potrivit Feng Shui. Cel mai potrivit loc pentru o oglindă ovală sau rotundă este holul, care ar avea rolul de a îndepărta duhurile rele din casă. În cazul în care spargi oglinda, nu arunca cioburile, pentru că aduc ghinion! Acestea trebuie îngropate în pământ, departe de casă. Ideal ar fi în pădure.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI