Motivul pentru care ne mirosim câinii. Explicația nebănuită a specialiștilor

Motivul pentru care ne mirosim câinii. Explicația nebănuită a specialiștilor
Motivul pentru care ne mirosim cainii. Explicatia nebanuita a specialistilor

Stăpânii de câini știu cât de importantă și de specială este legătura dintre animalul de companie și omul său. Câinii sunt extrem de loiali, iubitori și ascultători, deși trăsăturile lor de caracter variază în funcție de rasă. Ți s-a întâmplat, vreodată, să îți îmbrățișezi cățelul și să-i miroși blana? Dacă da, iată ce semnifică acest gest.

De ce oamenii își miros câinii

Câinii sunt cele mai adorabile, nobile și distractive animale de companie. Ei ne oferă toată dragostea lor necondiționată, iar responsabilitatea noastră este să le oferim o viață cât mai distractivă, frumoasă și plină de respect, îngrijire și prietenie.

Uneori, ne iubim atât de mult cățeii, încât putem căpăta unele comportamente care pot părea bizare din exterior, dar care nouă ne oferă confort. Specialiștii au explicat motivul pentru care oamenii adoră să miroasă blana cățeilor lor.

Deși nu pot vorbi, câinii reușesc să comunice cu noi prin diverse modalități. Ne simt starea de spirit, știu atunci când suntem supărați și, deși nu ne dăm seama, comunicăm și cu ei dincolo de cuvinte sau mângâieri.

Ei bine, specialiștii spun că o altă formă de comunicare cu animalul nostru de companie este prin intermediul mirosurilor, oricât de ciudat ar suna.

Deși încă nu există suficiente studii asupra acestui fapt, stăpânii de căței mărturisesc faptul că gestul de a mirosi blana animalului lor de companie îi face să simtă un anumit confort emoțional, aceasta fiind o practică extrem de populară.

Experții sunt de părere că această acțiune nu are de-a face doar cu familiaritatea, ci le permite oamenilor să simtă mirosul feromonilor câinilor, iar acest lucru îi calmează și le oferă o senzație de bine.

În plus, instinctul ne face să ne apropiem de acești animăluțe dragi pentru a afla dacă ceva nu este în regulă cu ei, dacă suferă de vreo afecțiune sau, pur și simplu, au nevoie de o baie.