Motivul pentru Care Marcel Ciolacu o vrea pe Gabriela Firea candidat la prezidențiale din partea PSD

PSD mizează pe Gabriela Firea! Președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a anunțat că edilul Capitalei este „de departe“ cel mai bun candidat social-democrat la alegerile prezidențiale. Ce legătură are Victor Ponta în toată povestea? Răspunsul, în paragrafele următoare.

Femeia pe care mizează PSD la prezidențiale

Întrebat despre candidatul pe care PSD îl va susține în lupta pentru alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu a declarat că cea mai potrivită persoană „pentru această atât de înaltă funcţie“ este primarul Capitalei, Gabriela Firea.

„În acest moment cred că cel mai bun candidat, din punct de vedere al PSD, pentru această atât de înaltă funcţie de departe este doamna Gabriela Firea“, a declarat interimarul de la șefia partidului.

Despre desemnarea candidatului PSD pentru alegerile prezidențiale, Gabriela Firea declara, anul trecut, că: „Eu cred că este o mare greșeală a spune întâi: «Vreau să decidem după sondaje». Nu ne plac sondajele, le dăm la o parte. Doi: «Vreau să decidă organizația». Când simți că organizațiile nu sunt unanime (…) elimini și acest criteriu și mergi la al treilea, răspândit deja de trei zile: «Ne dorim un candidat care să aducă pace, să aducă liniște, fără conflicte». Păi noi avem nevoie de dezbateri! Noi avem nevoie de luptă!“.

Ce spune Ciolacu despre candidatura lui Ponta

În ceea ce îl privește pe liderul Rro România, Victor Ponta anunța încă de la înființarea partidului, în 2018, că va candida pentru funcția supremă în stat, la alegerile prezidențiale din 2024. Despre o posibilă susținere a lui, Marcel Ciolacu a declarat că dacă se va forma o alianță, atunci decizia va fi luată în urma în urma unor discuții la care vor participa reprezentanții ambelor partide.

„Este unul din punctele pe care le discutăm. Mi-a şi răspuns că şi-a anunţat candidatura pe preşedinţia România din postura de preşedinte al Pro România. Dacă vom face parte dintr-o alinţă, atunci va fi decizia alianţei“, a punctat social-democratul.

Întrebat de ce nu candidează el însuși la prezidențiale, Ciolacu a evitat să dea un răspuns.

„Afilierea este un pas important pentru o alianță cu ALDE. De asmenea, am discuții cu Ponta zilnice, câte odată bune, câte odată mai puțin bune“, a conchis Ciolacu despre o eventuală alianță cu ALDE și cu Pro România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI