Motivul pentru care geamul cuptorului cu microunde are puncte negre. E foarte important, nu te-ai fi gândit vreodată
Cu siguranță ți-ai dat seama, până acum, de faptul că toate cuptoarele cu microunde au același model cu găuri mici, pe geamul negru al ușii. Pe lângă faptul că acest lucru ne permite să observăm mâncarea ce se încălzește în interiorul aparatului, iată motivul pentru care designul a fost ales în acest fel.
De ce ușa de la cuptorul cu microunde are puncte negre
Aproape fiecare bucătărie modernă din zilele noastre are câte un cuptor cu microunde. De când primul electrocasnic de acest gen a fost introdus în 1967, oamenii din întreaga lume se bucură acum de popocorn făcut în casă și își reîncălzesc mâncarea semi-preparată fără griji, atunci când nu au timp suficient să gătească.
Deși a devenit un articol comercial și de uz casnic comun, „cuptorul științific” rămâne o tehnologie misterioasă, potrivit Timothy Jorgensen, profesor asociat de medicină a radiațiilor la Universitatea Georgetown.
Producătorii cuptoarelor cu microunde din toate colțurile lumii par să utilizeze același model de ușă, cu sticlă neagră și puncte transparente ce permit observarea alimentelor din interior, în timpul gătitului sau încălzirii.
Care este explicația pentru acest lucru? Ei bine, experții susțin că totul ține de siguranța clienților. Aceste electrocasnice sunt concepute pentru a ține radiațiile în interior. Pe sticla de la ușă există ca un fel de folie neagră cu mici găuri transparente.
Ce spun experții în domeniu
Distanța dintre aceste puncte este atât de mică încât undele rămân mereu în interior pe durata folosirii, dar ochiul uman poate totuși observa ce se întâmplă cu mâncarea din interior.
Așadar, contrar unor păreri destul de răspândite, nu se întâmplă nimic dacă stai cu chipul extrem de aproape de cuptorul cu microunde.
E important de menționat faptul că folosirea unui cuptor cu microunde nu va afecta calitatea mâncării, doar dacă preparatul va atinge temperaturi mult prea mari, însă acest lucru se întâmplă când vine vorba și despre aragaz cu cuptorul clasic, electric sau cu gaz, notează cei de la Science Friday.
Pentru că aceste electrocasnice încălzesc preparatele scuturând moleculele de apă, cele mai bune recipiente pentru a ține mâncarea sunt făcute din materiale care nu au apă. De exemplu, ceramica și farfuriile și bolurile de hârtie permit valurilor să intre cu ușurință și nu au umiditate, spun specialiștii.
Citește și Butonul secret pe care îl au cuptoarele cu microunde. Nu mulți știu, funcția lui este foarte utilă