27 sept. 2021 | 12:56

Motivul pentru care ceasurile arată 10:10 în toate reclamele. Nimeni nu ar fi bănuit asta

Diverse
Motivul pentru care ceasurile arată 10:10 în toate reclamele. Nimeni nu ar fi bănuit asta
Publicitatea este mama comerțului. Brandurile știu asta și se folosesc de ea

Publicitatea este mama comerțului! Este o frază pe care o auzim aproape permanent. Majoritatea posturilor TV din lume au calupuri de publicitate la diferite produse noi, sau mai puțin noi. Dar nimeni nu și-a pus întrebarea, în cazul reclamelor la ceasuri, de exemplu, de ce arată ora 10:10. Explicația este una cât se poate de simplă și banală, dar extrem de importantă pentru brand-urile care-și fac reclamă.

Publicitatea este mama comerțului. Brandurile știu asta și se folosesc de ea

Publicitatea eficientă ajunge la potențialii clienți și îi informează despre produsele sau serviciile oferite de o companie. În mod ideal, publicitatea ar trebui să capteze atenția clienților potențiali și să-i atragă să-și folosească produsul. Indiferent de metodă, toată publicitatea ar trebui să fie clară și să reflecte în mod consecvent declarația unică de poziționare a afacerii promovate.

Publicitatea este o comunicare destinată să informeze, să educe, să convingă și să reamintească indivizilor produsul sau afacerile dpromovate de o companie. Publicitatea trebuie să funcționeze cu alte instrumente de marketing și elemente de afaceri pentru a avea succes.

Publicitatea trebuie  să fie credibilă, unică și memorabilă pentru a funcționa. La fel ca orice suport de marketing eficient, acesta trebuie să fie construit pe o strategie solidă de poziționare. În cele din urmă, pentru orice campanie publicitară, trebuie cheltuiți suficienți bani pentru a oferi un program media pentru frecvența anunțurilor, cel mai important element pentru memorabilitatea anunțurilor.

Reclama în lumea producătorilor de ceasuri. Toate reclamele cu ceasuri arată ora 10:10

Publicitatea, indiferent în ce formă ar fi, trebuie să aibă în prim plan brand-ul companiei și produsul. Prima reclamă de televiziune din lume a fost difuzată la 1 iulie 1941 în timpul unui joc între Brooklyn Dodgers și Philadelphia Phillies. Momentul de publicitate a fost pentru compania Bulova Watches, o companie care funcționează și astăzi.

A durat doar 10 secunde și a fost difuzată pe un canal local din New York numit WNBT. Încă de atunci, chiar și cei de la Bulova Watches au realizat că reclama îi va ajuta să-și vândă produsele, și anume ceasuri.

Tot atunci compania Bulova Watches , pentru a-și promova brand-ul și, implicit, logo-ul, au căutat modalități de a face asta, în reclama propriu-zisă. Nu se știe a cui a fost ideea, a fotografului, sau a directorului companiei, cert este că atunci produsele Bulova Watches prezente pe micile ecrane arătau ora 10:10.

Potrivit New York Times, principalul motiv este destul de simplu și evident, și anume este că detaliile cheie de pe fața ceasului  rămân de obicei vizibile la ora 10:10. Sigla producătorului se găsește de obicei sub 12, și uneori lângă orele 3, 6 și 9.

Logourile găsite sub cele 12 cadrane sunt încadrate frumos de limbile ceasului exact la ora 10:10. Deși a devenit o regulă general valabilă, NYTimes spune că Timex folosea ora 8:20 în fotografiile produselor.

Există și o serie de legende urbane cu privire la ora 10:10 care plutesc în jurul lumii. Mulți dintre ei îl atribuie unui eveniment istoric, de exemplu, asasinatele împotriva lui Lincoln și JFK, sau căderea bombelor atomice. Dar nu există niciun adevăr în spatele acestor explicații. Un alt motiv ar fi estetica. Dar, în concluzie, ora de care vorbim, cel puțin în publicitate, are legătură cu vizibilitatea brandului și a logoului companiei producătoare.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
Capital.ro
Patru zodii vor avea noroc la bani înainte de Paște | Se îmbogățesc rapid, iar oportunitățile apar de nicăieri
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ALARMĂ de la medici. PRAFUL SAHARIAN poate fi mortal
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro