Motivul pentru care 550 de tone de aur au ajuns urgent la New York. Demers fără precedent

Motivul pentru care 550 de tone de aur au ajuns urgent la New York. Demers fără precedent. Sursa foto: marketwatch.com

Americanii, în plină pandemie de coronavirus, au importat cantități uriașe de aur. În ultimele luni, cantităţile mari de aur au ajuns la New York. Acesta este unul dintre cele mai mari transferuri fizice de metal preţios efectuate în istoria omenirii, transmite Bloomberg.

De ce au ajuns la New York 550 de tone de aur. Demers fără precedent

O cantitate de circa 550 de tone de aur, în valoare de 30 de miliarde de dolari la preţurile actuale şi echivalentul întregii producţii realizate de minele de aur în aceeaşi perioadă, începând de la finele lunii martie, au ajuns în depozitele bursei Comex din New York. Sute de tone din cantitate provin din import. Astfel, echipele de la New York ale firmei au lucrat 24 din 24 pentru a face faţă cererii, în contextul carantinei, întreruperii zborurilor, precum şi distanţării sociale.

Livrările spre New York sunt fără precedent„, a spu spune Allan Finn, director la firma de logistică şi servicii de securitate Malca-Amit. Chiar dacă bursele comercializează zilnic aur în valoare de zeci de miliarde de dolari, foarte puțin aur se mișcă, fizic, între seifurile din New York, Londra și Zurich. Situația a început odată cu criza de coronavirus aperturbat lanțul de aprovizionare.

SUA a importat sute de tone de aur
SUA a importat sute de tone de aur. Sursa foto: thecaranberratimes.com

Cine are de câștigat din importurile imense de aur

Odată cu stoparea zborurilor și a închiderii rafinăriilor de aur din Elveția, traderii au fost îngrijoraţi că nu vor putea să aducă aur la timp la New York în contrapartidă pentru contractele futures. Situaţia a condus la creşterea cotaţiilor futures la aur, care de obicei evoluează în paralel cu preţurile spot pe piaţa din Londra, până la o primă de 70 de dolari pentru o uncie faţă de preţurile spot.

De asemenea, exporturile de aur ale Elveţiei către America au ajuns la cea mai ridicată valoare înregistrată vreodată. Exporturile de aur ale Elveţiei spre SUA au explodat, ajungând la 111,7 tone în aprilie, cea mai mare valoare înregistrată. Și rafinăriile de aur din Australia şi-au majorat producţia de lingouri de aur pe care să le livreze la New York.

Transportul aurului a îmbogățit firmele de transport

Cantitatea de aur pe care am mutat-o cu succes la New York este destul de importantă. Este probabil apropiată de cantitatea de metal care a fost extrasă din mine în această perioadă„, a spus Mark Woolley, directorul Brink’s Ltd.

Transportul de metal prețios a fost o provocare pentru companiile de logistică, în contextul epidemiei de coronavirus. Astfel, firma Loomis International U.K. a deschis noi seifuri iar Malca-Amita. Perioada frunctuoasă pentru transportatori ar mai putea dura o vreme.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI