13 ian. 2021 | 07:31

Motivul real al morții lui Bogdan Stanoevici, dezvăluit de un bun prieten: „Nu l-au omorât nici doctorii, nici nozocomialele!”

Sănătate
Motivul real al morții lui Bogdan Stanoevici, dezvăluit de un bun prieten:
Adevărul morții lui Bogdan Stanoevici Sursă foto: Facebook partidul Ecologist Român

Moartea actorului Bogdan Stanoevici a provocat multă durere în rândul celor care l-au iubit și l-au apreciat. Pentru că era un critic aspru al măsurilor sanitare pentru prevenirea infecției cu COVID-19, moartea sa a dat naștere unuor conflicte datorateinceetitudinii motivului morții sale. De aceea, în urma tragicului deces, s-au format două tabere: cei care spun că actorul a murit din cauza unei infecții nosocomiale și cei care susțin că noul coronavirus a fost cel care l-a pus la pământ.

Un bun prieten dezvăluie adevăratul motiv al morții

Bogdan Stanoevici a pierdut lupta cu viața în cursul zilei de ieri, după ce pe data de 24 noiembrie fusese internat în stare gravă la Spitalul Sfântul Pantelimon. Acesta se afla în cea de-a opta zi de infectare cu noul coronavirus, iar afectarea pulmonară era de 80%.

Acesta a fost băgat imediat pe tratament, conform protocoluluistabilit pentru infecția cu noul coronavirus.

Din păcate, starea actorului s-a degradat pe zi ce trece, iar la jumătatea lunii decembrie a fost nevoie de intubarea acestuia. Ulterior au apărut complicații și mai mari, fiind infectat și cu o bacterie agresivă, care poate cauza moartea.

La doar câteva ore de la moartea sa, mai multe persoane publice au transmis diverse informații eronate privire la motivul decesului său. În funcție de credințele personale, mai multe speculații au fost transmise în spațiul public, motiv pentru care, jurnalistul Mirel Curea și-a găsit puterea de a transmite informațiile, așa cum s-au petrecut. Acesta era un prieten vechi al actorului și a fost la curent cu starea acestuia pe tot parcusul spitalizării sale.

„Nu aș fi scris dacă nu s-ar fi bătut câmpii pe subiect”

Având în vedere că atât Diana Șoșoacă, cât și Codrin Ștefănescu, dar și alții au vorbit de așa zisa cauză a morții cauzate de infecția cu bacteria Clostridium Diffcile, Mirel Curea a povestit despre chinul trăit de Bogdan Stanoevici.

„Nu aș fi scris niciodată cele de mai jos dacă, potrivit unui obicei românesc sau nu, habar nu am, pe subiect nu s-ar fi bătut câmpii crâncen, și nu s-ar ajuns cu stabilirea vinovățiilor până în zone care țin strict de patologiile psihiatrice.

Mirel Curea a expus, de asemenea, o explicație amplă prin care a explicat cu lux de amănunte evoluția stării prietenului său.

„Este despre moartea unui actor, Bogdan Stanoevici. Dumnezeu să-l odihnească! Bogdan Stanoevici a ajuns la Spitalul Sf. Pantelimon, în data de 24 noiembrie, în stare gravă. Era deja în a 8-a zi de la debutul Covid-19, mai precis a simptomatologiei. Cele 8 zile întârziate le petrecuse în campania electorală.

Din primele ore de la internare, a fost necesară administrarea de oxigen, pentru că afectarea pulmonară era enormă, de 80% și a fost trecut imediat pe tratament, conform protocolului pentru stadiul bolii, Bronhopneumonie SARS-Cov2.

Starea generală a actorului a continuat să se degradeze până când, în noaptea de 16/17 decembrie a fost necesară intubarea. A început ventilarea mecanică și totodată a fost pornită tehnica de dializă complexă, pentru că rinichii nu mai funcționau decât în proporție de 50%”, a spus acesta.

“Starea actorului a continuat să se deprecieze până la deces”

Jurnalistul a ținut să menționeze că motivul decesului nu a fost cauzat de nicio infecție, ci de faptul că s-a prezentat prea târziu la spital, iar în plus, avea trei cormobidități puternice care i-au afectat grav starea de sănătate:

„Nu se poate, totuși, să se bată câmpii în halul ăsta! Pe Bogdan Stanoevici nu l-au omorât nici doctorii, nici nozocomialele! Prezentarea târzie la spital, a 8-a zi, și trei comorbitități serioase i-au fost fatale”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

“În 23 decembrie, în momentul în care CT-ul pulmonar a evidențiat o afectare pulmonară catastrofală, de 90%, s-a luat legătura cu Prof. Dr. Șerban Bubenek, șef secție ATI, Spital Fundeni, în vederea transferării pacientului și inițierii procedurii ECMO (extracorporeal membrane oxygenation), mai pe înțeles, „plămân artificial”, ceea ce s-a și întâmplat în 24 decembrie. În ciuda tuturor eforturilor depuse, starea actorului a continuat să se deprecieze până la deces.

Forma gravă de Covid-19 dezvoltată de Bogdan Stanoevici a fost determinată de comorbiditățile pe care le avea: astm bronșic din copilărie, fost fumător cu fibroză pulmonară și hipertensiune arterială stadiul 1.

Așa-zisa infecție nozocomială a fost de fapt o enterocolită cu Clostridium difficilae, provocată de o bacterie localizată în intestin și care poate deveni patogenă în anumite condiții. Cu tratamentul administrat conform antibiogramelor efectuate actorul fusese vindecat”, a transmis Mirel Curea, potrivit ziarului Evenimentul Zilei.

PlaySport
SUNT IMAGINILE PE CARE LE VREA ȘTERSE de pe net! Fosta lui Clooney și Vieri se iubește cu un român cu 15 ani mai tânăr! A fost prinsă GOALĂ pe terasă
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Cancan.ro
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Stirile PROTV
Trupul șoferului a fost secționat și a murit pe loc. Cum s-a produs tragedia de pe A1. „Venea cu viteză foarte mare un BMW”
Romania TV
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Capital.ro
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
EVZ.ro
Greșeala care îi costă scump pe șoferi. Amenda este uriașă
Adevarul
8 obiceiuri care te fac să îmbătrânești mai repede. Ai putea trăi cu 20 de ani mai mult
BZI.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Spynews.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
După această imagine, a urmat un DEZASTRU! Finalul depășește orice imaginație FOTO
Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Capital.ro
Horoscopul banilor pentru luna mai 2024. Zodiile care vor avea câștiguri financiare deosebite
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro