Mormântul lui Papa Francisc, pregătit deja. Biserica în care Suveranul Pontif a ales să fie înmormântat

de: Andreea Vînătoru
13 12. 2023

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a dezvăluit într-un interviu recent că și-a ales deja mormântul și locul unde vrea să fie înmormântat. Suveranul Pontif a recunoscut că are locul de veci pregătit. Iată în ce biserică a ales să-și doarmă somnul de veci!

Papa Francisc și-a pregătit mormântul

Papa Francisc, Suveranul Pontif, a făcut dezvăluiri interesante despre viitorul său, specificând că și-a pregătit deja locul de odihnă veșnică. Într-un interviu acordat unui post tv din Mexic, Suveranul Pontif dorește să fie înmormântat într-un anumit loc.

Cu ocazia comemorării liturgice a Fecioarei Maria de la Guadalupe, ocrotitoarea cerească a Mexicului și a Americii, Papa Francisc a spus și-a pregătit deja un loc de veci în Santa Maria Maggiore, cea mai mare biserică dedicată Fecioarei Maria din Roma, unde sunt înmormântați alți cinci papi.

„Vreau să fiu înmormântat în bazilica Sfânta Maria cea Mare. Locul este deja pregătit”, a spus fără ezitare papa Francisc în interviul respectiv.

„Înainte, când veneam, mergeam acolo de fiecare dată, duminică dimineața, când eram la Roma și zăboveam o vreme acolo. Este o legătură foarte mare. Este marea mea devoțiune”, a mai completat acesta, notează dailymail.co.uk.

Citește și: Îţi mai aduci aminte de Robert Powell din „Iisus din Nazaret”? Cum arată actorul la aproape 79 de ani

A suferit o operație în vară

Papa Francisc a fost supus unei intervenții chirurgicale care a durat trei ore, într-un spital din Roma, în iulie 2023.  Suveranul Pontif a fost operat din cauza unei hernii, astfel că Vaticanul a făcut primele declarații cu privire la starea sa de sănătate.