Monica Pop rupe tăcerea despre obligativitatea vaccinării anti-Covid-19: „Am primit amenințări cu moartea”

Monica Pop rupe tăcerea despre obligativitatea vaccinării anti-Covid-19: „Am primit amenințări cu moartea”
Monica Pop, despre legea obligativității vaccinării

Medicul oftalmolog, Monica Pop, a vorbit în cursul serii de duminică despre probabilitatea ca legea obligatorie a vaccinării să fie aplicată și în România. Fostul manager al Spitalului de Oftalmologie din București și-a expus vehement dezacordul cu privire la acest subiect, aducând critici dure la adresa autorităților.

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie

După apariția informației potrivit căreia vaccinarea ar putea deveni obligatorie, persoane publice și cetățeni ai României își exprimă revolta prin toate mijloacele existente. Astfel, în proiectul de buget pentru Ministerul Sănătății se regăsește un paragraf care indică posibilitatea întocmirii unui act normative prin care populația să fie obligată să se vaccineze.

„ (…) Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei, dar şi obligaţia autorităţilor, în primul rând a Ministerului Sănătăţii, de a desfăşura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea şi siguranţa vaccinării conform standardelor europene.

În cadrul Legii vaccinării va fi stabilită şi obligaţia Ministerului Sănătăţii de a elabora şi aplica un plan multi-anual de vaccinări şi implicit, un plan multi-anual de achiziţii de vaccinuri”, se arată în documentul Ministerului Sănătății, citat de Adevărul.ro.

În urma publicării acestui articol, mai mulți medici și-au exprimat părerea, printre care Raed Arafat și Monica Pop.
Medicul oftalmolog consideră că varianta obligativității vaccinării este una nedemnă, motiv pentru care solicită ca acest lucru să fie lăsat la latitudinea fiecărei persoane. Aceasta consideră necesară o campanie de informare, dar nu una de obligare.

“Este o gravă încălcare a drepturilor omului”

Monica Pop povestește despre tratamentul pe care l-a primit în urmă cu doi ani, atunci când susținea schemele de vaccinare obligatorii din cauza numărului mare de decese. Aceasta fusese amenințată cu moartea, moment în care i-a cerut ajutorul lui Raed Afat. Aceasta explică că acum, cei care susțin vaccinarea sunt exact persoanele care în urmă cu doi ani s-au opus vehement.

”Acum doi ani, atunci când eram de acord cu schemă de vaccinare obligatorie, am primit amenințări cu moartea. Și am cerut ajutorul Doctorului Arafat pentru a face plângere la poliție pentru lucrul acesta, pentru că am fost de acord cu lucrul acesta.

Acum, când mortalitatea este mult mai mică, din păcate, consider că este o gravă încălcare a drepturilor omului. Omul trebuie convins, nu obligat. Cum se va face obligativitatea? Iei omul cu arcanul și îl bați dacă el nu dorește acest lucru?

Și atunci s-au opus exact cei care acum ar vrea să facă această vaccinare obligatorie. Exact aceștia s-au opus atunci. Deși s-au întâmplat atâtea nenorociri și deși a fost o epidemie foarte mare cu număr mare de decese (n.r. epidemia de rujeolă).

Nu este decât o posibilitate de a subjuga populația”, a fost mesajul Monicăi Pop, la Antena3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI