Monica Pop, reacție furibundă la adresa lui George Simion: „Cum vine unul care este inginer sau altceva să se pronunțe?”

de: Rosu Ioana
24 02. 2021

Decizia partidului AUR a creat un adevărat val de nemulțumiri în lumea medicală, în momentul în care a depus un amaendament prin care purtarea măștii de protecție să nu mai fie obligatorie în spațiile publice. Medicul oftalmolog, Monica Pop, a avut o reacție furibundă la aflarea acestei vești, transmițând un mesaj dur către George Simion.

Partidul AUR militează pentru renunțarea la mască

Trei deputați AUR au depus un amendament la Ordonanța de Urgență care modifică legea cu privire la anumite măsuri pentru combaterea efectelor pandemiei, mai exact, la măsura privind obligativitatea purtării măștii.
Membrii AUR au invocat ca motiv pentru renunțarea la mască faptul că nu există dovezi care să indice legătura dintre infectările cu Covid-19 și purtarea sau nepurtarea măștilor pe stradă.

“Nu există studii de specialitate care să ateste că purtarea măștii timp îndelungat ca fiind una pozitivă, cu aport decisiv și substanțial în combaterea oricărei epidemii”, au menționat aceștia.

Printre medicii care s-au revoltat la auzirea acestei propuneri se află și reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, cât și medicul oftalmolog, Monica Pop.

În timp ce medicul Rafila a explicat într-un mod destul de relaxat și ferm poziția sa vizavi de renunțarea la purtarea măștii de protecție, Monica Pop a avut o reacție fulgerătoare, criticând lipsa de informare și de responsabilitate de care dau dovadă acești politicieni.

În ce condiții este bine să purtăm masca

Monica Pop este o susținătoare a purtării măștii, considerând-o un adevărat scut de protecție împotriva virusului nemilos. În timp ce se arată revoltată de inițiativa partidului AUR de a o elimina, medicul recunoaște că am putea să renunțăm la unele din măsurile de protecție exagerate, referitoare la portul măștii.

„Mi se pare o inițiativă proastă. În primul rând, eu consider că masca este, realmente, un mijloc de protecție. Desigur, fără exagerări. Nu cu schimbare la nu știu câte ore, și nici măcar zilnic, și nu cu purtatul permanent. Însă, fără îndoială, reprezintă un mijloc de protecție.

În al doilea rând, cred că Parlamentul nu are nicio calitate morală – nu legislativă – să hotărască așa ceva. Asta doar medicii pot spune, atât timp cât această boală este cu transmisie aerogenă. Aerogen înseamnă că este transmis prin aer, indiferent că este închis sau deschis

Sigur, poate că într-un parc, unde e foarte mult spațiu liber și unde sunt puțini oameni, să spunem (că s-ar putea renunța la mască, n.r.).

Însă în niciun caz acolo unde sunt mulți oameni, pe stadion sau la patinoar. Atâta timp cât este un pericol, nu cred că trebuie să se amestece parlamentarii în ceva de natură medicală.

Toți medicii specialiști s-au pronunțat în favoarea măștii. Cum vine unul care este inginer sau altceva să se pronunțe? Ce, noi ne pronunțăm față de meseria lor? Habar n-avem. La fel, nici ei nu au habar și nu sunt în măsură (să se pronunțe), în afară de ce spune Comisia medicală”, a spus medicul la Antena 3.