Monica Pop, despre certificatul verde si sfârșitul pandemiei: „Așa cred că s-ar termina mai repede!”

Monica Pop, despre certificatul verde si sfârșitul pandemiei: „Așa cred că  s-ar termina mai repede!”
Monica Pop, medic oftalmolog

Medicul Monica Pop a vorbit recent despre formula care ar putea pune capăt pandemiei. Deși nu încurajează în mod special introducerea certificatului verde, renumitul medic recunoaște beneficiile vaccinării anti-Covid-19, cât și a altor metode de evitare a transmiterii comunitare. De asemenea, Monica Pop subliniază faptul că transmiterea virusului este posibilă chiar și după imunizarea, astfel că libertățile de care persoanele vaccinate beneficiază nu au o justificare logică.

Ce părere are Monica Pop despre certificatul verde

România este pe cale să fie lovită de valul cinci al pandemiei, motiv pentru care autoritățile competente încearcă să ia măsuri din timp pentru a preveni o nouă criză sanitară. Una dintre acestea este implementarea certificatului verde, care ar permite accesul la locul de muncă, în spațiul privat și public, doar angajaților care au acest document obținut pe baza vaccinării sau testării.

Astfel, cine nu îl prezintă, ar putea avea contractul de muncă suspendat pentru 15 zile, timp în care ar avea timp să ia măsurile necesare.

În cursul serii de ieri, Monica Pop a explicat motivele pentru care nu este de acord cu certificatul verde obligatoriu. Din punctul său de vedere, acest document este un act politic, și nu unul medical, iar în al doilea rând, o persoană vaccinată poate transmite virusul mai departe. De aceea, persoanele vaccinate nu ar trebui să fie lăsate să umble libere, fără restricții, având în vedere pericolul pe care îl reprezintă pentru ceilalți.

„În primul rând toată discuția se învârte în jurul unui singur element şi anume certificatul verde. Certificatul verde este un act politic şi în niciun caz medical. Este cu totul altceva.

S-a demonstrat clar că vaccinarea nu oprește pandemia, vaccinarea este una, iar răspândirea bolii este cu totul altceva. Cum este posibil ca un vaccinat care poate fi infectat să fie liber doar pentru că este vaccinat?”, a explicat aceasta.

Beneficiile vaccinării-anti-Covid-19

În concluzie, medicul Monica Pop susține efectele vaccinării, având ca scop evitarea dezvoltării unei forme grave a bolii, dar fără a opri transmiterea comunitară a virusului. O soluție pertinentă pentru a reuși combaterea pandemiei este accea ca oamenii să respecte toate măsurile esențiale anti-Covid-19: testare, vaccinare, izolare și tratație corespunzătoare.

„Concluzia este foarte clară. Vaccinarea face doar ca formă de boală pe care o face vaccinatul să poată să fie atenuată, dar nu are nicio legătură cu răspândirea bolii. Singura formulă este: testare, vaccinare, izolare şi medicație existentă. Aşa cred că s-ar termina pandemia asta foarte repede”, a spus medicul Monica Pop, la Antena 3.