Monica Pop, descoperire revoltătoare: ”Nu e același vaccin? Ce să mai creadă bieții oameni?”

Monica Pop, descoperire revoltatoare

Monica Pop a criticat dur autoritățile care doresc să ridice restricția de vârstă în ce privește vaccinul AstraZeneca. Astfel, Monica Pop a notat un mesaj acid pe rețelele de socializare.

Monica Pop, descoperire revoltătoare

Medicul Monica Pop a notat pe pagina de Facebook.

”Iar SUSPICIUNI?!

S-a anunțat mereu că vaccinul AstraZeneca nu e indicat după 55 de ani! Mâine, la noi, se va ridica restricția de vârstă??!!

Când au dat indicația de a nu se face după 55 de ani, știau bine de ce, nu??!! Studii în plus? Când? Până acum o lună nu era indicat după 55 de ani și acum e??!! Până la ce vârstă? Sau fără limită?

Nu e același vaccin?

În urmă cu câteva minute, dl Col. Dr. Gheorghiță a anunțat pe tv că mâine se va hotărî ridicarea restricției de vârsta pentru acest vaccin, despre care s-a anunțat mereu că nu se face persoanelor de peste 55 de ani!!!!!!!!!

CE SĂ MAI CREADĂ BIEȚII OAMENI???!!!

Daca s-au facut studii suplimentare și ” se poate” și după 55 de ani, de ce la noi trebuie o hotărâre??!! Iar dacă înainte au spus că nu trebuie făcut după 55 de ani, e clar că știau ei de ce, nu?

Se spun multe despre acest tip de vaccin! După câte știm, sunt state care nu-l fac! De ce strategii care generează mereu suspiciuni??!!”, a scris Monica Pop, duminică, 7 martie, pe Facebook.

Amintim că autoritățile române ar putea decide luni ridicarea restricției de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca, administrat în prezent persoaanelor cu vârsta sub 55 ani, astfel încât s-ar putea ivi oportunitatea de noi programări în platforma de vaccinare pentru persoanele care au vârsta de peste 65 de ani.

„Pentru vaccinul de la AstraZeneca, săptămâna aceasta, chiar mâine (luni – n.r.), vom decide dacă ridicăm sau nu limita de vârstă. Vom avea o întrunire atât la nivelul Comitetului Naţional, vom avea şi punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, şi al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, iar de mâine vom anunţa oficial care va fi decizia faţă de limitarea de vârstă la vaccinul AstraZeneca”, a spus Valeriu Gheorghiţă, duminică seara, la Antena 3.

Ce a declarat Valeriu Gheorghiță

Acesta a spus că se ia în calcul practic, eliminarea limitării de vârstă, însă decizia se va baza pe date ştiinţifice.

„Această decizie se va lua în baza datelor ştiinţifice, şi nu dintr-un cu totul alt motiv. Nu aş vrea să se lase înţeles faptul că limităm sau ridicăm această limită de vârstă pentru că încă nu avem o adresabilitate crescută pentru acest tip de vaccin, ci pentru că avem cel puţin trei recomandări importante: recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, avem date din studiile ştiinţifice care sunt în derulare şi care sunt în curs de publicare şi, de asemenea, avem experienţa din Marea Britanie, pe câteva milioane de pacienţi, care au arătat eficienţa indubitabilă a vaccinului AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani. Practic, după prima doză, a scăzut rata internărilor cu peste 94%, după o perioadă de 28 de zile, practic, o lună de la administrarea primei doze. Or, din acest punct de vedere, în condiţiile în care vedem ce se întâmplă din punct de vedere epidemiologic – asistăm la o creştere importantă a numărului de cazuri şi care probabil se va accentua în perioada următoare – eu cred că este important să asigurăm accesul cât mai multor persoane la vaccinare, bazându-ne, sigur, pe datele ştiinţifice relevante, care ne confirmă şi ne certifică această eficienţă”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Cât despre posibilele reacții adverse ale vaccinului AstraZeneca, profesorul  Răzvan Cherecheș spune că efectele adverse ale acestuia nu sunt mai severe față de efectele severe ale vaccinurilor Pfizer și Moderna.

Una din 100.000 de persoane poate să dezvolte reacții alergice.

„Efectele adverse ale vaccinului AstraZeneca nu sunt mai severe decât efectele adverse ale vaccinurilor Pfizer sau Moderna”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI