Monica Pop, criză de nervi din cauza lui Nelu Tătaru. A fost șocată: ‘Cum să spuneți așa ceva’

Monica Pop, criză de nervi din cauza lui Nelu Tătaru. A fost șocată: ‘Cum să spuneți așa ceva’
Monica Pop, criză de nervi în platoul România TV din cauza lui Nelu Tătaru

Camera Deputaților a reluat după trei ani dezbaterea proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie. Reacțiile au fost imediate. Proteste, forumuri online, petiții împotriva acesteia și mesaje furibunde rețelele de socializare. S-a vorbit despre decăderea din drepturi a tutorilor care refuză să-și imunizeze copiii, despre amenzi uriașe, implicarea marilor companii farmaceutice și despre implicarea caracterului nazist al legii. Una dintre riposte a venit din partea medicului Monica Pop, care a răbufnit la auzul declarațiilor lui Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, pe acest subiect.

Legea vaccinării obligatorii naște reacții. Monica Pop, criză de nervi după declarațiile lui Nelu Tătaru

Invitat la Televiziunea Română în urmă cu câteva zile, Nelu Tătaru a declarat că, în cazul în care se va menține obligativitatea în lege, vor apărea și anumite contravenții, dacă părinții vor refuza vaccinarea. Cea mai mare amendă, potrivit legii vechi, este de 10.000 de lei.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care părintele plătește amenda și totuși refuză imunizarea copilului, oficialul a dat de înțeles că s-ar putea să fie decăzut din drepturi.

„În acest moment se discută inclusiv la nivelul consilierii dacă nu acceptă acea consiliere. Legea a fost întoarsă la comisie și vom stabili și acest aspect (n.r. – amenda). (…)În acest moment discutăm la nivelul specialiștilor de la sănătate publică evaluarea și contextul vaccinări acestui copil, care sunt condițiile strice și care ar trebui să fie partea din lege în care ar trebui să găsească un tutore din sistemul juridic care să poată accepta vaccinarea. În condițiile în care nu există acest drept copilul va fi preluat de altcineva”, a comentat fostul ministru al Sănătății.

Tema a fost reluată joi seară, în cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu, de la România TV. Tătaru a venit cu lămuriri: „Legea vaccinării e o lege la care se lucrează din 2017. Eu am solicitat PNL să o retragă. Nu văd corectă obligativitatea vaccinurilor. Un vaccin pe care îl avem de câteva luni nu e corect să fie obligatoriu. Există alte vaccinuri care au o eficacitate sigură și care au fost experimentate ani de zile. Există în lege anumite obligativități care ar trebui implementate”, a explicat Nelu Tătaru.

„Doamne ferește! E puțin cam mult această discuție” 

Invitată, de asemenea, în emisiune, Monica Pop a răbufnit la cele auzite: „Eu nu pot să cred că ați spus așa ceva, cu decăderea…nu pot să cred lucrul acesta. Sunt convinsă că un om ca dumneavoastră nu putea să spună așa ceva. Și eu sunt pro-vaccinistă, dar să spuneți că trebuie decăzuți părinții, mai ales că sunt mulți care refuză, doamne ferește! Eu când am solicitat acea lege am solicitat-o pentru a fi discutată în comisii. E puțin cam mult această discuție”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI